Bastulavar

Eftersom man vanligtvis sitter i bastun är bastulaven, alltså den bastubänk man sitter på, av yttersta vikt för upplevelsen av bastubadet. Den ska vara placerad på lagom höjd, med rätt djup osv. Det finns lika många åsikter om bastulavar som det finns bastubyggare, så var och en måste själv komma fram till sina svar. När det gäller bastun har den ofta en ganska begränsad yta, så det gäller att göra det bästa och mesta möjliga av rummet.

Våra lavar är av asp och al, två träslag med låg värmeledningsförmåga som därför ger en sval känsla att sitta på, eller att luta ryggen mot. Eller för den delen att gå på, därför är de också perfekta som golvtrall i bastun, en klart billigare och enklare lösning än att lägga klinkers på sitt bastugolv.

Lavarna är kvistfria, även det en viktig ingrediens för den perfekta känslan. De är också lätta att hålla rena och relativt åldersbeständiga. Polhus säljer både standardlavar och kapningsbara specialtyper för att passa i alla bastur, oavsett mått. En del lavar har längsgående brädor, andra tvärgående. Det är en fråga om tycke och smak, bägge varianterna fungerar. Vi har också separata pallar som gör inredningen mer flexibel. Oavsett om du ska inreda din helt nya bastu eller uppdatera inredningen i en befintlig bastu.

Eftersom lavarna alltid hamnar i blickfånget gör de också mycket för bastuns utseende. Fina lavar, som matchar panelen på väggarna, ger ett lyft för hela bastun. Välj därför noga mellan olika utföranden, och mellan den ljusa aspen och den lite mer rödaktiga alen.

Läs mer
FILTRERA PÅ UNDERKATEGORI