Fler produktbilder

Bastupaket Ved - Harvia 20

ArtikelNR.:SP-HL/AL20
Bastupaket för vedeldad bastu

Komplett bastupaket för vedledad bastu, passar alla våra bastustugor. Stenar,skorstenspaket och aggregat ingår.

19 990 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (5+ st)
Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Mer information

Med en vedeldad bastu får du en autentisk och avkopplande bastuupplevelse som har djupgående rötter i nordisk tradition. Luta dig tillbaka på de vackert ljusa lavarna, känn doften av brinnande björkved och lyssna till eldens sprakande. Genom bastukaminens glasruta sprids det mjuka skenet från flammorna. Få saker skänker en sådan ro som ett bastubad – värmen, doften och de stilla samtalen. Stänk vatten på det stora stenmagasinet och fyll rummet med mjuk och långvarig ånga.

I paketet ingår Harvia Pro 20 bastuaggregat. En elegant bastuugn där tradition, funktion och design samverkar för att skapa ett genuin bastubad som bjuder på en både behaglig och kompakt värme. Även formspråket blandar modernt med tidlöst, med lucka i gjutjärn och ytterhölje i grafitgrått. Aggregatet blir en vacker kontrast som bryter av mot träet och lyfter fram både laven och panelen.  

Uppvärmningen tar ofta lite längre tid med ett vedeldat aggregat. Med det är även något som skapar mervärde; låt det bli en ceremoni som hela familjen kan hjälpa till med. Med ett vedeldat aggregat blir värmen annorlunda; mjukare och samtidig kompakt. Ge dig, familjen och vännerna många minnesvärda stunder i bastun! 


Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Specifikationer

Ingår i leveransen
- Vedeldat bastuaggregat: Harvia 20 Pro
- Blank stålskorsten: Harvia WHP1500 , 1, 5 meter
- Blank förlängning av stålskorsten: Harvia WHP1000, 1,0 meter
- Golvskyddsplåt: Harvia, Svart
- Heltäckande skyddsvägg: Harvia WL550, svart
- Bastustenar: 2 paket Harvia
- Gnistskydd: Harvia ZROST-582, rostfritt

Liknande produkter

Även köpta produkter