Fler produktbilder

Basturum Hasse 2,5 kvm

ArtikelNR.:SR-4311-Hasse
2,5 kvm basturum i byggelement

Smidigt byggkit för inomhusbastu – perfekt för tre bastubadare! Byggsatsen levereras i färdiga isolerade byggelement med vacker granpanel på in- och utsida. Vackra lavar i lind ingår. Välj en smidig byggsats från Polhus och bli en av våra 100-tals nöjda kunder!

Klicka på "i" informationsikonen för att läsa mer om tillbehören.
27 990 kr 19 590 kr
Gäller endast t.o.m. 31/12 !
!
Inklusive moms

Black Friday - Först till kvarn!

Produktrabatten MINSKAR 1% FÖR VARJE BESTÄLLNING

Rabatten sänks varje gång produkten blir såld under perioden 26/11 - 5/12.

Exempel: Startar produktrabatten på 10% minskar den till 9% när någon gjort en beställning.

Önskas leverans 2022 går detta att välja i kassan

Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (5 st)
Leveranstid: 4 till 8 arbetsdagar
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Detaljerna gör skillnaden

Få ut det mest av ditt basturum med våra tillbehör
Visa alla tillbehör

Mer information

  • Enkel montering – smidigt byggkit med färdiga isolerade byggelement
  • Hög kvalitet – byggelement klädda med panel av långsamtväxande gran
  • Inklusive eleganta lavar i lind med sittplats för tre personer
  • Fri frakt och smidig lossning vid tomtgränsen
  • Service och vägledning – uppstår det några frågor är ni alltid välkomna att ta kontakt med oss!

Drömmer ni också om en egen bastu? Med våra byggset är det enkelt att bygga en lyxig hörnbastu hemma! De färdiga isolerade vägg- och taksektionerna med ångspärr är klädda i klassisk granpanel både utvändigt och invändigt. Lavarna i vacker lind ger en exklusiv känsla och erbjuder sittplats för tre personer. Och monteringen behöver ni inte oroa er över!

Hur gör jag?
Kontrollera att golvet är i våg och mät ut avståndet till befintliga väggar. Skruva därefter fast grundstommen i golvet. Väggsektionerna skruvas sedan ihop i tur och ordning enligt anvisningarna i manualen. Snart står bastun klar, redo för invigning!

Vi levererar årligen 1000-tals bastuprodukter till mängder av nöjda kunder över hela landet. Har ni frågor i samband med montering eller beställning är ni alltid välkomna att ta kontakt med vår kunniga kundtjänst – vi hjälper gärna till!


Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Mått & Specifikationer
- Golvyta: 2,4 kvm
- Bredd: 1440 mm
- Längd: 1750 mm
- Sidornas längd: 900 mm, 1750 mm, 1440 mm, 1210 mm, 760 mm (hörna)
- Takhöjd: 1990 mm
- Antal personer: 3 st
INGÅR VID LEVERANS
- Vägg/tak: Färdiga isolerade väggsektioner (68 mm) med 40 mm, mineralullsisolering och ångspärr klädda med 14 mm panel av nordisk gran.
- Golv: Ingår ej
- Bastudörr: Glasdörr i 8 mm härdat säkerhetsglas 590 x 1853 mm (vändbar höger/vänster)
- Bastulavar: 2 st i massiv lind
- Aggregat: Medföljer ej, finns som tillval
- Ventiler: 2 st, en för tilluft och en för frånluft
- Lampa: 1 st inkl lampskydd (glödlampa ingår ej)
- Aggregatskydd: Ingår
- Skruv & spik: Medföljer

Liknande produkter

Även köpta produkter