Bastuskorstenar

I vedeldade aggregat behöver röken ledas ut, vilket ofta är det som gör att man väljer elaggregat. Det är synd att man ska låta det påverka beslutet för det är inte särskilt komplicerat med rökrör och skorstenar. Vi säljer kompletta byggsatser för en skorsten till vedeldad bastu, men också separata delar så att du som kund kan plocka ihop en hel bastuskorsten till din vedkamin oavsett hur huset och bastun ser ut.

En skorsten har som uppgift att leda ut röken utan att det läcker in rök i rummet. Dessutom får inte värmen från rökröret göra så att intilliggande material självantänder. Därför isoleras röret med material som står emot värmen. Genomföringen i taket eller väggen måste också vara tät på utsidan av röret så att det inte läcker vatten in i byggnaden.

Våra rökrör och skorstenar klarar dessa krav och är dessutom framtagna för att kunden själv ska kunna montera skorstenen till bastun utan tidigare erfarenhet. Eftersom vi säljer bastur i byggsats som inte kräver ett professionellt handlag vore det dumt om det skulle stupa på skorstenen. Rören har expansion i ena änden, vilket resulterar i att de enkelt kan monteras ihop och bli täta. Hela konstruktionen, inklusive tätningar och anslutningar, är lätt att begripa och montera.

Rören är tillverkade i stålplåt och målade i en värmetålig färg som ger den färdigmonterade skorstenen ett snyggt utförande från bastuaggregatet och ända upp till skorstensöppningen uppe på taket.

Läs mer