/ Färdig grund med markskruv 15 kvm
Färdig grund med markskruv 15 kvm

Färdig grund med markskruv 15 kvm

ArtikelNR.: ground-screw-15
Färdig grund med markskruv, 15 kvm

Funderar ni på hur ni ska förbereda grunden? Att gräva ner betongplintar kan vara tungt och slitsamt, men med markskruv kommer ni igång med det roliga arbetet snabbare. Våra experter kommer ut och sätter markskruven åt er – snabbt, miljövänligt och bekvämt!

Tyvärr varan har utgått ur sortimentet och går ej att beställa längre.

Mer information

 • Enkelt och bekvämt – tar bara en dag och ni slipper grävarbetet
 • Miljövänligt alternativ – markskruv släpper ut 60% mindre koldioxid än en betongplint
 • Minimal påverkan på omgivningen – inga stora grävmaskiner som förstör trädgården
 • Tryggt val – Kvalitativa markfundament med 25 års garanti
 • Årstiden spelar ingen roll – markskruv kan installeras året om
 • Smart och smidigt – markskruv installeras enkelt med specialmaskiner av auktoriserade installatörer

Har du hittat ditt drömprojekt hos oss på Polhus? Grattis! Då har du valt en praktisk paketlösning av bästa kvalitet och det är hög tid att planera vilken grund din träbyggnad ska vila på under många år framöver. Oavsett om du vill bygga en friggebod, ett förråd eller en bastu kräver varje bygge en stabil grund. Att gräva ner betongplintar kan dock vara både tungt och slitsamt. Med markskruv slipper ni det tunga grävarbetet!

Våra installatörer kommer ut och sätter markskruvarna åt er och ni spar både kraft och tid, samtidigt som ni gör ett miljövänligt val. Betongtillverkningen står idag för en stor andel av byggindustrins klimatpåverkan och en markskruv släpper ut 60% mindre koldioxid än en betongplint.

Markskruvsfundamenten kan monteras året om, även på svåråtkomliga platser och i svårgrävd mark. Dessutom är utrustningen smidig och gör minimal påverkan på omgivningen och på din tomt. Ni behöver alltså inte oroa er för att hela trädgården blir förstörd!

Markskruven installeras med specialmaskiner av auktoriserade installatörer. De kvalitativa markskruvarna är färdiga att bygga på så snart den sista skruven är på plats!

Att tänka på som kund vid användning av markskruv:

 • Platsen skall vara röjd och tillgänglig
 • El ska vara tillgängligt och fritt att använda
 • Utsättning av husets placering skall vara klar vid installationstillfälle. Markera byggnadens hörn med sprayfärg eller mindre träpålar.
 • Markledningar för vatten, avlopp, gas, fjärrvärme, fiber, media, el och dylikt skall vara utsatta och markerade. Läs mer på www.ledningskollen.se, en gratistjänst tillgänglig för alla.
 • Markskruv är inte lämpligt om ni har berg eller stora stenar där huset skall stå. Ni har möjlighet att diskutera möjligheten att använda denna lösning, både med oss men framförallt med våra experter i samband med beställning av tjänsten.
 • Priset avser en installation under normala markförhållande, alltså utan hinder vid installation. Exempel på hinder kan vara, men är inte begränsat till, berg eller större sten som omöjliggör markskruvsinstallation på en eller flera punkter. Stöter installatören på hinder så kommer lösningsalternativ att diskuteras med er. Eventuell merkostnad kan tillkomma för de punkter där markskruv inte var möjligt att installera, beroende på vilken lösning som väljs.
 • Priset avser markskruv av standardmått. Finns nivåskillnader större än 300 mm måste en längre skruv användas och då tillkommer en kostnad för en annan markskruvmodell.
 • Ej utförda kontroller avseende förutsättningar för montering av markskruv från kunds sida som kan medföra att arbetet ej kan utföras när montör är på plats kan medföra en avgift.
 • Samtliga tillkommande och överenskomna kostnader, enligt ovan görs upp direkt mellan kund och montör och faktureras separat via montörens bolag.
 • Markskruven måste förbli ostörd efter installation. Vill man t.ex. gräva fram avlopp eller el ska detta göras innan markskruven installeras.
 • Bärlinor levereras tillsammans med huset och dessa monterar man själv på markskruvarna. Infästningsmaterial för bärlinor ingår ej. Det är viktigt att bärlinorna monteras exakt i våg och att de placeras så att de ger ett ordentligt stöd till golvbjälklaget.
 • Material till Bärlinor: 6 st. 45x145x2400 mm impregnerat

Observera att plintplanen i våra manualer inte alltid följs!

Plintplanerna i våra manualer är förslag på hur man kan placera plintar vid vanlig plintgrund. Markskruv är en annan typ av grundläggningsmetod. Våra experter på markskruv och deras professionella installatörer bedömer hur många markskruv och eventuella bärlinor som behövs för er grund. De lämnar 25 års garanti på sina produkter.

Har ni frågor angående grundläggning med markskruv är ni välkomna att ta kontakt med oss, så berättar vi mer!


Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Liknande produkter

Även köpta produkter