Färdig grund med markskruv 20 kvm

ArtikelNR.:ground-screw-20
Färdig grund med markskruv, 20 kvm

Färdig grund med markskruv, 20 kvm

25 990 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Beställningsvara
Leveranstid: 1 till 2 veckor
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Mer information

 • Enkelt och bekvämt – Sluta Gräv sätter markskruven på bara en dag och ni slipper grävarbetet
 • Miljövänligt alternativ – markskruv släpper ut 60% mindre koldioxid än en betongplint
 • Minimal påverkan på omgivningen – inga stora grävmaskiner som förstör trädgården
 • Tryggt val – Kvalitativa markfundament med 25 års garanti
 • Årstiden spelar ingen roll – markskruv kan installeras året om
 • Smart och smidigt – markskruv installeras enkelt med specialmaskiner av Sluta Grävs auktoriserade installatörer
Har du hittat ditt drömprojekt hos oss på Polhus? Grattis! Då har du valt en praktisk paketlösning av bästa kvalitet och det är hög tid att planera vilken grund din träbyggnad ska vila på under många år framöver. Oavsett om du vill bygga ett attefallshus, ett hemmakontor eller en bastu kräver varje bygge en stabil grund. Att gräva ner betongplintar kan dock vara både tungt och slitsamt. Med markskruv från Sluta Gräv slipper ni det tunga grävarbetet!

Sluta Gräv kommer ut och sätter markskruvarna åt er och ni spar både kraft och tid, samtidigt som ni gör ett miljövänligt val. Betongtillverkningen står idag för en stor andel av byggindustrins klimatpåverkan och en markskruv släpper ut 60% mindre koldioxid än en betongplint.

Markskruvsfundamenten kan monteras året om, även på svåråtkomliga platser och i svårgrävd mark. Dessutom är Sluta Grävs utrustning smidig och gör minimal påverkan på omgivningen och på din tomt. Ni behöver alltså inte oroa er för att hela trädgården blir förstörd!

Markskruven installeras med specialmaskiner av auktoriserade installatörer. De kvalitativa markskruvarna är färdiga att bygga på så snart den sista skruven är på plats!

Att tänka på som kund vid användning av markskruv:

 • Platsen skall vara röjd och tillgänglig
 • El ska vara tillgängligt och fritt att använda
 • Utsättning av husets placering skall vara klar vid installationstillfälle. Markera byggnadens hörn med sprayfärg eller mindre träpålar.
 • Markledningar för vatten, avlopp, gas, fjärrvärme, fiber, media, el och dylikt skall vara utsatta och markerade. Läs mer på www.ledningskollen.se, en gratistjänst tillgänglig för alla.
 • Markskruv är inte lämpligt om ni har berg eller stora stenar där huset skall stå. Ni har möjlighet att diskutera möjligheten att använda denna lösning, både med oss men framförallt med Sluta Grävs experter i samband med beställning av tjänsten.
 • Priset avser en installation under normala markförhållande, alltså utan hinder vid installation. Exempel på hinder kan vara, men är inte begränsat till, berg eller större sten som omöjliggör markskruvsinstallation på en eller flera punkter. Stöter installatören på hinder så kommer lösningsalternativ att diskuteras med er. Eventuell merkostnad kan tillkomma för de punkter där markskruv inte var möjligt att installera, beroende på vilken lösning som väljs.
 • Priset avser markskruv av standardmått. Finns nivåskillnader större än 300 mm måste en längre skruv användas och då tillkommer en kostnad för en annan markskruvmodell.
 • Markskruven måste förbli ostörd efter installation. Vill man t.ex. gräva fram avlopp eller el ska detta göras innan markskruven installeras.

Observera att plintplanen i våra manualer inte alltid följs!

Plintplanerna i våra manualer är förslag på hur man kan placera plintar vid vanlig plintgrund. Markskruv är en annan typ av grundläggningsmetod. Sluta Gräv är experter på markskruv och deras professionella installatörer bedömer hur många markskruv och eventuella bärlinor som behövs för er grund. Sluta Gräv lämnar 25 års garanti på sina produkter.

Har ni frågor angående grundläggning med markskruv är ni välkomna att ta kontakt med oss, så berättar vi mer!

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.