K4175 Carport Avvattning

ArtikelNR.:00740937-00
Komplett avvattningspaket

Komplett avvattningssystem till Mårten, Krister och Lennart.

Tyvärr varan har utgått ur sortimentet. Denna produkt har utgått ur vårt sortiment och går ej att beställa längre
13 290 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Beställningsvara
Leveranstid: 1 till 2 veckor
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Mer information

Anledningarna till varför man skall införskaffa ett avvattningssystem till sin carport är många. För det första slipper man stänk av smuts på både byggnad och bil. För det andra slipper man oönskade vattenansamlingar som kan leda till tråkiga, och i värsta fall förödande, konsekvenser. Det hindrar även vattnet från att rinna längsmed byggnadens virke vilket även det minskar risken för problem. 

Avvattningspaketet levereras komplett med samtligt material som behövs för monteringen. Med hjälp av medföljande manual går monteringen snabbt att utföra av såväl nybörjaren som den med tidigare byggerfarenheter. Paketet är anpassat och utformat efter våra carportar Mårten, Krister och Lennart av K4175-modell. 

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Specifikationer

Ingår i leveransen
- 2st Hängränna: Svart, 125 mm, 2000 mm
- 2st Hängränna: Svart, 125 mm, 3000 mm
- 2st Hängränna: Svart, 125 mm, 4000 mm
- 28st Rännkrok, ställbar: Svart, 125 mm
- 4st Rännskarv: Svart, 125 mm
- 4st Unigavel: Svart, 125 mm
- 2st Omvikningskupa: Svart, 125/90 mm
- 4st Rörvinkel: Svart, 90 mm, 70 gr
- 2st Mellanstycke: Svart, 500 mm, för rör 90 mm
- 2st Stuprör: Svart. 90 mm, 2500 mm
- 6st Excentersvep: Svart, 90 mm för trävägg
- 2st Utkastare: Svart, 90 mm
- 1frp Rännkroksskruv: Svart, 4,8 x 35 mm, 100 st
- 6st Takfotsbeslag: Svart, 69 x 119 mm, 2000 mm

Liknande produkter

Även köpta produkter