Fler produktbilder

Polartunnan Ocean

ArtikelNR.:PT-Ocean-4000
Diameter: 3490 mm. Vattenvolym: 11 000 liter

Polartunnan Ocean är en riktig pärla! En elegant, djup och rymlig pool som kommer stå för sommarens höjdpunkter. Oceans konstruktion gör den enkel att montera. Tillsammans med några vänner monterar ni poolen på 2 dagar! Snart är ni redo för ert första poolparty!

Klicka på "i" informationsikonen för att läsa mer om tillbehören.
79 990 kr 74 990 kr
Gäller endast t.o.m. 15/8 !
!
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (5 st)
Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar

Detaljerna gör skillnaden

Få ut det mest av din badtunna med våra tillbehör
Visa alla tillbehör

Mer information

  • Rund pool – vacker form som smälter in i trädgården och är enkel att placera även i mindre trädgårdar
  • Stark konstruktion – rejäl poolstomme i glasfiber som är enkel att rengöra
  • Komplett pool – pump- och filtersystem samt LED-lampor ingår
  • Vacker träpanel av ThermoWood – minskar behovet av underhåll, väldigt hållbart!
  • Rymlig – vattenvolym på 11 000 liter
  • Fri frakt och smidig leverans till tomtgränsen!

Sommaren är räddad! Polartunnan Ocean är en lyxig premiumpool som kommer bjuda er på många minnesvärda sommardagar med sol och bad i trädgården. Ocean är framtagen för att förgylla uteplatsen säsong efter säsong. Därför är poolstommen tillverkad i glasfiber med panel i vacker ThermoWood – båda slitstarka och robusta material som kräver minimalt med underhåll. Den vackert rundade poolen kan ni placera i gräsmattan eller integrera med altanen för att skapa ett elegant och harmoniskt helhetsintryck. Genom att inreda poolområdet med växter och solstolar får ni snart en ljuvlig oas i trädgården!

Ocean levereras med ett komplett pump- och filtersystem och är förberett med inkopplingshål som gör det lättare att installera systemet. Genom att vattnet kontinuerligt cirkulerar genom filtret och håller det sig fräscht länge. Det smidiga filtret kopplas till 230 V och levereras tillsammans med ett praktiskt startkit för din poolskötsel. Det finns även en timer på pumpen så att du kan styra pumptiderna under dygnet.

Vi rekommenderar att ni kompletterar er beställning med vårt praktiska isolerade lock, så håller ni temperaturen uppe längre mellan baden. För den som vill bada när det börjar bli kyligare, kan man även köpa till en poolvärmepump.

Hur gör jag?

Trots den massiva konstruktionen är poolen Ocean smidigare att montera än vad intrycket ger! För att ni ska slippa lyfta med en kranbil är poolen konstruerad för att kunna bäras och kommer därför i två stycken. Med hjälp av tre (rätt så starka) vänner lyfter ni den på plats och fäster delarna med hjälp av medföljande gummilist och bultar.

Om poolen ska placeras i gräsmattan gräver ni cirka 20 - 30 cm djupt, vi rekommenderar att ni lägger en sandbädd på 5 - 10 cm i botten för att få ett bra stöd under hela bottenytan. Det skyddar även karet från att rötter och stenar sliter på ytan – poolen ska ju stå i många år framöver! När poolen är på plats behöver ni bara koppla in pump- och sandfiltersystemet. Tänk på att placera systemet där ni vill ha det innan ni fyller tanken med fibalon – det kan annars bli tungt att flytta. Därefter är ni redo att kliva rakt ut i trädgården och ta era första simtag!

Våra experter hjälper mer än gärna till om det skulle dyka upp några frågor om beställning, leverans eller montering!

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

MÅTT & SPECIFIKATIONER
- Diameter: 3490 mm
- Djup/höjd: 1200 mm
- Vattenvolym: 11 000 liter
- Tunnans vikt: 400 kg totalt, 200 kg per del
- Träslag: ThermoWood, värmebehandlad tall
- Insats: Glasfiberarmerad härdplast
INGÅR VID LEVERANS
- Badtunna: Levereras i två stycken tillsammans med medföljande gummilist och bultar för att fästa delarna.
- Träpanel: Värmebehandlad träpanel inklusive panelclips för dolda infästningar och 2 st fästringar
- Pump- och filtersystem: Komplett paket med smart integrerad timer och startkit för poolskötsel, pumpkapacitet 7000 l/h, spänning 230 V/250 W, max sughöjd 7,5 m
- Belysning: 4 st LED-lampor med vitt ljus
- Övrigt: Isolerat lock ingår ej, finns som tillbehör

Liknande produkter