/ Övrigt / Sunwind Minivent – Solcellsdriven fläkt
Sunwind Minivent – Solcellsdriven fläkt

Sunwind Minivent – Solcellsdriven fläkt

ArtikelNR.: 751046
Solcellsdriven fläkt

Praktisk ventil med solcellsdriven fläkt – passar utmärkt för grundventilation i stugor, förråd, garage och liknande. Är du som många andra nyfiken på solcellslösningar? Med solcellsdrivna fläktar slipper ni både elinstallation och löpande kostnader. Installationen går snabbt och enkelt. Dessutom gör ni en god gärning för miljön!

990 kr
Inklusive moms
Fri frakt över 1990 kr!
Lagerstatus: Lagervara ( 5+ st) Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar

Mer information

  • Ventilerar och reducerar risk för dålig luft 
  • Smidig och snabb installation 
  • Miljövänligt alternativ 
  • Helautomatisk 
  • Kan användas som från- eller tilluftsventil 
  • Underhållsfri 

Är du som många andra fundersam över hur du ska lösa ventilationen i stugan, garaget eller förrådet? Ventiler med solcellsdrivna fläktar är en enkel lösning som fungerar i alla typer av hus, oavsett om de är isolerade eller inte. Installationen löser ni på nolltid! 

Den solcellsdrivna fläkten ventilerar stugan och reducerar risken för fukt och dålig luft. Ventilen levereras med två olika fläktar och kan därmed användas som antingen från- eller tilluftsventil. Till t.ex förråd rekommenderar vi att använda den solcellsdrivna ventilen som frånluftsventil. Tilluftsventil är inte nödvändigt i oisolerade hus. I isolerade stugor kan man komplettera med en vanlig tilluftsventil eller använda två solcellsdrivna ventiler – en för frånluft och en för tilluft. Tänk i så fall på att placera frånluftsventilen så att den får mest sol.

Hur gör jag?

Placera ventilen där solen ligger på som längst – vanligen är det bäst att placera den i söderläge. Tänk på att inte placera ventilen på en plats som skuggas av t.ex taket.

När ni valt en passande plats markerar ni ut var röret ska sitta och sågar upp ett hål på 110-113 mm i diameter. Därefter skruvas ventilen enkelt upp på väggen med medföljande skruvar.

Våra byggtekniska experter har lång erfarenhet av ventilationsfrågor. Skulle det dyka upp några frågor i samband med beställning eller montering är ni alltid välkomna att kontakta vår kundtjänst.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Tekniska specifikationer

- Fläktkapacitet: 60 m³/t

- Spänning solpanel: 3,5 V

- Mått solpanel: 240 x 210 mm

- Väggenomföring: 110 mm i dia

- Vikt: 0,75 g

Liknande produkter

Även köpta produkter