Sunwind Minivent – Solcellsdriven fläkt

ArtikelNR.:751046
Solcellsdriven fläkt

Praktisk ventil med solcellsdriven fläkt – passar utmärkt för grundventilation i stugor, förråd, garage och liknande. Är du som många andra nyfiken på solcellslösningar? Med solcellsdrivna fläktar slipper ni både elinstallation och löpande kostnader. Installationen går snabbt och enkelt. Dessutom gör ni en god gärning för miljön!

895 kr
Inklusive moms
Fri frakt vid köp över 990 kr
Lagerstatus: Lagervara (5+ st)
Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Mer information

  • Ventilerar och reducerar risk för dålig luft 
  • Smidig och snabb installation 
  • Miljövänligt alternativ 
  • Helautomatisk 
  • Kan användas som från- eller tilluftsventil 
  • Underhållsfri 

Är du som många andra fundersam över hur du ska lösa ventilationen i stugan, garaget eller förrådet? Ventiler med solcellsdrivna fläktar är en enkel lösning som fungerar i alla typer av hus, oavsett om de är isolerade eller inte. Installationen löser ni på nolltid! 

Den solcellsdrivna fläkten ventilerar stugan och reducerar risken för fukt och dålig luft. Ventilen levereras med två olika fläktar och kan därmed användas som antingen från- eller tilluftsventil. Till t.ex förråd rekommenderar vi att använda den solcellsdrivna ventilen som frånluftsventil. Tilluftsventil är inte nödvändigt i oisolerade hus. I isolerade stugor kan man komplettera med en vanlig tilluftsventil eller använda två solcellsdrivna ventiler – en för frånluft och en för tilluft. Tänk i så fall på att placera frånluftsventilen så att den får mest sol.

Hur gör jag?

Placera ventilen där solen ligger på som längst – vanligen är det bäst att placera den i söderläge. Tänk på att inte placera ventilen på en plats som skuggas av t.ex taket.

När ni valt en passande plats markerar ni ut var röret ska sitta och sågar upp ett hål på 110-113 mm i diameter. Därefter skruvas ventilen enkelt upp på väggen med medföljande skruvar.

Våra byggtekniska experter har lång erfarenhet av ventilationsfrågor. Skulle det dyka upp några frågor i samband med beställning eller montering är ni alltid välkomna att kontakta vår kundtjänst.

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Tekniska specifikationer
- Fläktkapacitet: 60 m³/t
- Spänning solpanel: 3,5 V
- Mått solpanel: 240 x 210 mm
- Väggenomföring: 110 mm i dia
- Vikt: 0,75 g

Liknande produkter

Även köpta produkter