Fler produktbilder

Växthus Elizabeth

ArtikelNR.:G3131/51-Elizabeth
10 m² och 14 m²

Trivsamt växthus / orangeri i tidlös design – ett grönskande rum för avkoppling och umgänge. Byggsatsen monteras upp på en vacker murad bas. På bara några dagar är ni redo att inreda växthuset!

Klicka på "i" informationsikonen för att läsa mer om tillbehören.
49 990 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (5 st)
Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Detaljerna gör skillnaden

Få ut det mesta av ditt växthus med våra tillbehör
Visa alla tillbehör

Gedigna material av hög kvalitet -
designad för nordiska förhållanden

Ett växthus är en plats för återhämtning såväl som odling. Våra växthus är designade med omsorg och kvalitet i samtliga materialval – allt för att ni ska kunna koppla av och njuta av den prunkande växtligheten!

Växthus / Orangeri Elizabeth ger ett inbjudande intryck med de generösa dubbeldörrarna och de stilrena lackerade aluminiumramarna. Att mura upp en bas är ett klassisk sätt att skapa en ombonad känsla i växthuset. Elizabeth blir en härlig plats för både odling och långa fikastunder i det gröna!

Funktioner

Generös låsbar entrédörr

Den breda entrédörren bidrar till den öppna och inbjudande känslan och gör det enkelt att bära in både krukor och fikabricka.

Fyra öppningsbara fönster

Med fyra öppningsbara takfönster vädrar ni med lätthet ut när solen står på. Bland tillvalen hittar ni även automatiska fönsteröppnare.

Hållbart säkerhetsglas

Glaset är ett högkvalitativt säkerhetsglas på 4 mm. Det härdade glaset är fem gånger mer hållbart än vanligt fönsterglas.

Grundsockel ingår

Sockeln för montering på mur ingår alltid i Elizabeth, så att ni får en stadig och stabil grund.

Komplettera med tillbehör

Från smarta hyllor till viktorianska nockdekorationer – de trevliga tillbehören fulländar växthuset.

Smart takavvattning

Den inbyggda avvattningen leder bort vattnet på ett diskret och praktiskt sätt.

Producerad i EU

Aluminium såväl som glas av hög europeisk kvalitet. Våra växthus tillverkas även i Europa.

Hur går monteringen till?

Hitta en fin plats där ni vill placera ert växthus och se till att jämna ut marken. Mura sedan upp ett 830 mm högt fundament (se anvisningarna i manualen). När murbruket har brunnit färdigt fäster ni grundsockeln ovanpå er nya mur. På denna kan ni sedan starta monteringen av aluminiumramarna och glasen. Steg för steg följer ni anvisningarna i manualen. Om det uppstår några frågor är ni alltid välkomna att kontakta våra kunniga experter via vår kundtjänst.

Montera ditt växthus

Väggelement

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

D

Dag D

Tack för fantastisk service och ett jättefint växthus. Vi är så nöjda 

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Mått och specifikationer 10 m²
- Längd: 3090 mm
- Bredd: 3090 mm
- Höjd: 2860 mm
- Vägghöjd: 1510 mm ( 2340 mm inklusive grundmur)
- Byggyta: 9,5 m²
- Glas: 4 mm säkerhetsglas
- Beslag, skruv & infästning: Medföljer
- Material för grundmur: Medföljer ej
- Nockdekoration: Köpes separat
- Ytterdörr: Låsbar pardörr 2340 x 1460 mm
- Fönster: 4 st stora öppningsbara fönster 730 mm x 820 mm
Mått och specifikationer 14 m²
- Längd: 3090 mm
- Bredd: 4570 mm
- Höjd: 2860 mm
- Vägghöjd: 1510 mm ( 2340 mm inklusive grundmur)
- Byggyta: 14,1 m²
- Glas: 4 mm säkerhetsglas
- Beslag, skruv & infästning: Medföljer
- Material för grundmur: Medföljer ej
- Nockdekoration: Köpes separat
- Ytterdörr: Låsbar pardörr 2340 x 1460 mm
- Fönster: 4 st stora öppningsbara fönster 730 mm x 820 mm
Förpackning
- Paket 1: L 1900 x B 400 x H 150 mm - 80 kg
- Paket 2: L 3100 x B 400 x H 150 mm - 20 kg
- Paket 3: L 3100 x B 250 x H 150 mm - 20 kg
- Paket 4: L 1400 x B 600 x H 600 mm - 290 kg

Liknande produkter

Även köpta produkter