Fler produktbilder

Vedeldat bastuaggregat – Harvia Legend 240 Duo

ArtikelNR.:WK240LDLUX
Kombinationsaggregat, 10–24 m3

Vackert vedeldat kombinationsaggregat för riktiga bastuälskare!

14 290 kr 11 432 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (1 st)
Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Mer information

Legend Duo är ett kombinationsaggregat som fungerar både som en kamin och en bastuugn. Perfekt för familjen som älskar både brasor och bastubad. Medan du väntar på att bastun värms upp, kan du njuta av en sparkande brasa i vardagsrummet eller relaxavdelningen. Kaminen Legend är ett vedeldat aggregat med lång livslängd och rejäl stenkorg som kommer ge dig många avkopplande bastustunder i flera år framöver. Legend är ett särpräglat vackert aggregat, med patenterad stenkorg som rymmer 200 kg sten. Den kommer, genom sin smarta funktionalitet och stilrena design, förgylla både bastun och anslutande rum. Legends eldstad har en gallerstruktur som gör förbränningen både ren och effektiv – den är även en bidrar även till bastukaminens långa livslängd. Förgyll hemmet med det bästa av två världar, både braskamin och bastuugn!

  • Stenmängd 200 kg
  • Kan anslutas till en vattenvärmare
  • Små säkerhetsavstånd till laven 
  • Luckan går att hänga både till höger och vänster
  • Glaslucka 


Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Tekniska specifikationer
- Färg: Svart
- Effekt kW: 21
- Vikt kg: 95
- Djup cm: 60 + 18
- Bredd cm: 60
- Höjd cm: 83
- Minsta storlek för bastu m3: 10
- Största storlek för bastun m3: 24
- Stenmängd kg max: 200 (Ø 10-15 cm)
- Djup cm: 60 + 18
- Tjocklek av eldstadens lock mm: 10
- Rökröranslutningens diameter mm: 115
- Ställbara ben mm: 30
- Max längd för ved cm: 39

Liknande produkter

Även köpta produkter