/ Ventilationspaket för bastu
Ventilationspaket för bastu Fler produktbilder

Ventilationspaket för bastu

ArtikelNR.: VENT-SAUNA-PACK
Ventilationspaket

Effektiv ventilation i bastun är avgörande för att sprida värmen jämnt och skapa en mer njutbar bastuupplevelse.

690 kr
Inklusive moms
Fri frakt över 1990 kr!
Lagerstatus: Lagervara ( 5+ st) Leveranstid: 7 till 15 arbetsdagar

Mer information

Ventilation är A och O i en bastu. Luften måste cirkulera i basturummet för att värmen ska spridas. Dessutom behövs syre för att vedeldade kaminer ska fungera effektivt och för att bastun ska kännas behaglig när du bastar.

I Polhus bastur finns en lösning för tilluft genom springorna mellan golvbrädorna. Vi rekommenderar att man även monterar en frånluftsventil. Frånluftsventilen ska vara reglerbar invändigt och bör monteras ca 200 mm från undertak i basturummets motsatta sida från bastuaggregatet.

Även om du får tilluft genom springorna i golvet är det en god idé att montera en tilluftsventil lågt i väggen nära bastuaggregatet. Detta för att sprida värmen från aggregatet mer effektivt och ge eventuellt vedeldat aggregat mer syre. Även denna ventil ska vara reglerbar för att justera i luftflödet. Om du önskar installera både från- och tilluftsventil beställer du helt enkelt två bastuventilationspaket.

Tänk på att du får göra ventilationshålen själv eftersom placeringen av ventilerna kan variera beroende på bastuns placering och var det rent estetiskt passar bäst att placera ventilerna.

Specifikationer

Ingår i leveransen

- Ventilationslucka: 370 x 130 mm av obehandlad gran med skjutbar lucka för reglering av till- frånluftsflöde

- Utegaller: 170 x 213 mm med ett djup på 18 mm, tillverkat i obehandlad gran

- Infästningar: Ingår

Liknande produkter

Även köpta produkter