Välkommen till Polhus nya webbplats! Samma tillförlitliga service - ny design.
Din kundvagn
Din kundvagn är tom, men så behöver det inte vara! Ring oss på 0200 - 120 310 om ni behöver rådgivning

Dörrjustering - hur du riktar våra dörrar

Andreas Lindberg / 2 min läsning / Dörrjustering

Manual för justering av dörrar

Justering av dörren med hjälp av dörrens gångjärn

Ibland kan dörren gripa vilket innebär att den tar emot vid stängning. Beroende av var den tar emot kan du använda dörrens gångjärn för att justera detta. 

Justering görs genom att du lyfter av dörren från gångjärnen genom att öppna dörren och lyfta av dörrbladet. Du kan sedan skruva in och ut gängjärnsfästena, både i dörrbladet och i karmen från gångjärnet. På detta sätt kan du prova dig fram genom att lyfta på och av dörrbladet några gånger med du justerar gängjärnsfästena olika antal varv. 

Exempel

Om det griper i dörrens framkant högst upp på dörrbladet

Lyft av dörrbladet. Skruva in gångjärnet högst upp på dörrbladet 2 varv. Skruva ut gångjärnet längst ner på dörrbladet 2 varv. Låt gångjärnet i mitten vara intakt. Lyft tillbaka dörrbladet på dörrkarmen och prova om det hjälpte. 

Om det blir en glipa i dörrens framkant nertill, så att den är ojämn vid stängning. 

Lyft av dörrbladet. Skruva ut gångjärnet högst upp på dörrkarmen 2 varv. Skruva in gångjärnet längst ner på dörrkarmen 2 varv. Låt gångjärnet i mitten vara intakt. Lyft tillbaka dörrbladet på dörrkarmen och prova om det hjälpte.

Justering av dörren med hjälp av dörrens gångjärn: 

Om bastudörrens lås inte låser tillräckligt så att dörren går upp av sig själv eller är rörelse trots att den är stängd så kan du enkelt justera detta

Genom att skruva in eller ut skruven som sitter under låsrullen justerar du hur långt ut låsrullen i dörrbladet skall vara placerad. Prova dig fram genom att skruva några varv i taget.

Mer än 20 års erfarenhet – samlat på ett och samma ställe.

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

GRATIS GUIDE

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

30 sidor med illustrationer & förklaringar

Monteringsguiden innehåller värdefulla tips och råd från våra byggtekniska experter. Ett bra underlag och en handbok för dig som planerar att montera huset själv. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på innan du påbörjar bygget, vilka grundlösningar våra experter rekommenderar och hur monteringen går till.

Läs allt om detta och mycket mer i vår guide. Monteringsguiden skickar vi kostnadsfritt till din e-post. Lycka till med projektet!