Friggebod 15 kvm

En friggebod på upp till 15 m2 får sättas upp utan bygglov eller bygganmälan. Ofta har man ett utrymmesbehov, antingen säsongsbetonat, tillfälligt eller permanent, som är svårlöst i den egna bostaden. Att bygga om riskerar att bli dyrt och känns kanske ändå inte som en riktigt bra lösning.

Det är då friggeboden kommer in i ekvationen! En smart utformad friggebod är en utrymmeseffektiv byggnad som går att använda som gästhus, förråd och allt däremellan, kanske på en och samma gång. Vanligtvis består den av ett enda stort rum, men vi har även tvårummare. Kanske vill man ha gäststuga i ena änden och kontor eller cykelgarage i den andra. Det går att hitta på mycket med femton kvadrat. Genom att dela in huset i två rum har man också möjlighet att isolera och värma upp ena halvan.

Friggebod 15 m2 - Monteringsfärdiga byggsatser

Alla våra friggebodsmodeller säljs som byggsatser. En del är knuttimrade, andra består av byggelement med stående panel. En del har många fönster, stora panoramafönster eller smårutor med spröjs. Om huset till största del ska användas till förvaring är det smart med fönsterfria väggar där man kan sätta upp skåp, hyllor och konsoler från golv till tak. Är lokalen tänkt som målarateljé eller hobbyrum vill man antagligen ha ett större ljusinsläpp. Välj själv!

Var inte rädd för byggsatskonceptet. Våra byggsatser är utformade så att även kunder utan byggerfarenhet ska kunna sätta ihop husen, och vi finns med som bollplank under hela arbetets gång.

Läs mer