Attefallshus

Vi erbjuder skandinaviskt designade Attefallshus i trä som levereras som byggsatser. De smidiga kiten inkluderar allt du behöver för att

Läs mer

Tänk på det här när du köper ett Attefallshus

En bra utgångspunkt är att fundera kring hur du ska använda Attefallshuset. Är tanken att huset ska användas året om eller endast under sommarmånaderna? Överväger du att få in extrainkomster genom att hyra ut huset när det inte används och på så vis subventionera huset i efterhand. Det är bra att ha en klar bild för hur frekvent och på vilket sätt du kommer att använda ditt Attefallshus. Det kommer göra beslutsprocessen gällande isolering, storlek, modell och fönster enklare. De allra flesta föredrar att ha ett hus som kan användas året runt. Vill du läsa på lite mer om regler kring Attefallshus kan du göra det här.

Attefallshus planlösning

När du har funderat över hur du ska använda huset kan nästa steg vara att överväga planlösningen. Hur vill du använda ytan för att få ut så mycket som möjligt av huset? Med möjlighet till upp till fyra meters takhöjd kan du skapa ett loftutrymme som inte räknas in i den totala boytan. Genom noggrann planering kan du inkludera ett kök, ett badrum, ett kompakt sovrum och ett vardagsrum på bottenvåningen, samt ha ett loft med en dubbelsäng. Genom att använda en bäddsoffa kan du dessutom rymma upp till sex personer. Vi har samlat våra Attefallshus med loft här.

Vad ska man använda för värmekälla?

Om man vill använda huset även under vintermånaderna har vi två bra tips. Det första är att satsa på ordentlig isolering och investera i en högkvalitativ luftvärmepump. Luftvärmepumpar är både snabba och mer kostnadseffektiva än direktverkande elvärme, och dessutom fungerar de utmärkt som kompletterande värmekälla. En god idé är att satsa på en luftvärmepump med två innedelar som kan monteras i olika rum för att säkerställa en jämnare värmespridning i hela Attefallshuset. Det andra tipset är att installera en vedkamin, eftersom det inte bara ger snabb värme utan även skapar en mysig atmosfär under ruggiga höstmorgnar. Om huset bara används under sommarmånaderna räcker det oftast med el-element.

Att köpa Attefallshus som byggsats

Våra Attefallshus levereras som byggsatser med färdigkapade profiler och tydliga manualer. Du väljer själv vilken ytbehandling du vill ha på huset och kan även skräddarsy det med olika tillval, såsom isolering, takbeklädnad eller virkestjocklek. Denna flexibilitet ger dig möjlighet att anpassa huset efter dina specifika önskemål och behov samtidigt som du njuter av kostnadseffektiviteten jämfört med ett nyckelfärdigt hus. Det bästa rådet när det kommer till själva monteringen är att ta det i din egen takt och tänka igenom de olika stegen i byggprocessen. Skulle du ha några funderingar längs vägen är våra experter bara ett samtal bort och kan vägleda dig. För den allra smidigaste upplevelsen erbjuder vi monteringstjänster till fast pris. Våra skickliga snickare reser hundratals Attefallshus varje år – så att du kan lugnt slappna av medan de monterar. Det dröjer inte många dagar innan huset är på plats i din trädgård. På så sätt kan du vara trygg med att allt utförs korrekt från allra första början, inklusive rätt installationsvägar för elektriker och VVS-montörer, vilket minimerar eventuell väntetid och extra kostnader.