Bastustugor

Funderar du också på att bygga bastustuga eller bastuhus? 

Vi har bastat i stora delar av Europa ända sedan medeltiden. Det är ett både trevligt och skönt sätt att tvätta sig under sociala och avslappnade former, och dessutom rena hälsokuren att låta porerna svettas ut bakterier och slaggprodukter. När bastun inte användes för bastubad brukades den tidigare ofta för att torka lin, säd och malt, men också för att röka mat.

Och än idag är en bastustuga på tomten mångas dröm. Ordet bastu är från början en förkortning av ordet badstuga, ett fristående hus där man kan sitta i värmen och ändå ha nära till kylan utanför. Eller till vatten! Har man en sjö eller pool runt knuten är det perfekt med ett bastuhus. Det finns inget skönare än att kasta sig i vattnet efter att först ha grillat kroppen mör inne i bastun. Nyttigt är det också!

33990 136490
Visa Kampanjprodukter
Sortera efter:

Att bygga bastustuga behöver inte vara ett avancerat projekt

Tyvärr stannar mångas dröm om att bygga bastustuga vid en dröm, trots att det kan göras ganska enkelt genom att köpa en bastu som byggsats kan de flesta förverkliga drömmen om en utebastu. Polhus levererar bastuhuset i ett paket med alla delar, allt virke, dörrar, fönster och – om kunden så önskar – bastuaggregat, elektriskt eller vedeldat. Bastubyggsatsen är utformad på ett sådant sätt att den ska gå att sätta ihop med ledning av manualen även för kunder som saknar tidigare erfarenheter av att bygga hus. Sedan finns våra byggexperter såklart med som bollplank och konsulter på telefon och epost tills bastun står på plats.

Stort utbud av bastustugor och bastuhus

Ibland är det största problemet att välja bastustuga/bastuhus. Det finns ju så många olika modeller, storlekar, material och träslag, stora eller små fönster, vedeldat eller elaggregat och en rad olika tillbehör. Kanske vill man ha en liten, snabbuppvärmd bastu där den egna familjen kan bada några gånger på sommaren, och som kan användas som förråd för utemöblerna på vintern. Eller också vill man slå på stort med en stor bastustuga med tillhörande omklädningsrum/relaxavdelning dit man kan bjuda in större sällskap, och kanske en altan där vännerna kan fortsätta att koppla av i ett svalare klimat än inne i bastun. Kanske passar man på att skaffa en badtunna och skapar rena hemmaspat! Vem vet, när det här är klart är det möjligt att ni tillbringar mer tid i och i anslutning till bastuhuset än i boningshuset.

Tanken är att endast fantasin ska sätta gränserna för er bastudröm. Vi försöker tillhandahålla allt som behövs, från bastustuga till aggregat, skorsten, lavar, termometer och belysning.