Attefallshus med loft

Ett attefallshus är en stuga mellan 25 och 30 kvadratmeter och max fyra meters höjd från marken upp till nock, en del kallar det attefallsstuga. Attefallshuset kräver inget bygglov, vilket gör byggprocessen okomplicerad. Våra attefallshus med loft och toalett är mycket utrymmeseffektiva. På det sättet kan man säga att ett attefallshus med loft ger ett lägre pris, åtminstone per användbar kvadratmeter. 

Ett sovloft med lite lägre takhöjd på övervåningen gör att nedervåningen kan användas till dagens aktiviteter med kök, allrum, toalett, tvättstuga eller vad man önskar. Ett attefallshus med loft kan man ha som gäststuga, hobbyrum, hemmakontor eller en kombination av flera användningsområden. Lite extra bostadsyta har väl alla behov av, oavsett om vi drömmer om ett arbetsrum, bibliotek, hemmagym eller en löpande extrainkomst från en hyresgäst. 

Vanligast är nog ändå att man låter attefallshuset vara ett permanent bostadshus, antingen för uthyrning eller för att låta sina barn bo i, i övergången mellan tonårsrummet och ett helt eget boende. Kanske täcker huset olika behov under olika perioder. Först som gästhus för ditresta släktingar, sedan som krypin till tonåringen och när stugan återigen blir tom hyr man ut den.

Attefallshus med loft - Monteringsfärdiga byggsatser

Ett attefallshus med loft i byggsats – vågar man köpa det? Kommer man få ihop bygget? Absolut! De är inte krångligare än våra attefallshus i funkisstil och noggranna ritningar ingår, både över nedervåningen och en loftritning. En byggsats håller priset nere så att du som kund har möjlighet att köpa tillval som altaner och isoleringspaket. Huset anpassas efter dina önskemål, men om just du bör välja ett attefallshus med loft eller funkis kan bara du bestämma. 

Du väljer själv om du vill montera huset tillsammans med vänner eller köpa till vårt monteringspaket. Polhus är med dig under hela byggprocessen, så en byggsats funkar även om du saknar byggerfarenhet. Våra experter svarar på de frågor som dyker upp längs vägen tills du har ett färdigt attefallshus med loft på tomten. Fast den allra vanligaste frågan är nog: Varför gjorde vi inte detta tidigare?

Läs mer