Friggebod funkis

Funktionalismen skapades för snart hundra år sedan och blev genast populär med sina rena linjer och enkla lösningar. Friggeboden kom till 1979 då dåvarande bostadsministern Birgit Friggebo drev igenom reformen som innebar att man fick sätta upp denna lilla byggnad utan att först behöva ansöka om bygglov. Sedan år 2008 får den vara max 15 kvadratmeter stor.

Funkis friggebod
Kombinationen friggebod och funkis blir en smart, stilren byggnad som passar in fint på tomten nästan oavsett hur övriga byggnader ser ut. En friggebod i funkisstil kan användas som gäststuga, bastu, bibliotek, ateljé, replokal eller förråd. Endast fantasin sätter gränser.

Friggebod funkis - Monteringsfärdiga byggsatser

Vi säljer friggebodar som byggsatser, men inte friggebod ritning. Det innebär att kunden själv får göra en del av jobbet, men utan att behöva rita huset eller räkna ut materialåtgång. Den stora vinsten är självklart priset. Det blir mycket billigare än att köpa ett färdigt hus och man garderar sig för obehagliga överraskningar. Välj mellan våra modeller och tillval. Fråga oss till råds ifall det är något ni undrar över.

Materialet är trä och byggsatsen levereras i obehandlat virke som kunden själv kan välja att måla med en heltäckande färg, transparent lasyr eller slamfärg. Även takbeläggningen överlåter vi åt kunden, men med ett obrutet tak i denna hanterbara storlek är också det ett lätt jobb även för den som aldrig gjort det tidigare. På det här sättet kan varje funkisfriggebod utformas individuellt så att den passar på den egna tomten och smälter in fint med övriga byggnader.

Läs mer