Fler produktbilder

Växthus / Lusthus Lina

ArtikelNR.:G3030/51-Lina
8 och 13 m²

Dekorativt växthus i modern paviljongmodell – en underbar plats att tjuvstarta utesäsongen! Välj en praktisk byggsats du med och bli en av våra 1000-tals nöjda kunder. På bara några dagar är ni redo att inviga ert sköna gröna rum!

51 490 kr 46 341 kr
Gäller endast t.o.m. 30/6 !
!
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (5+ st)
Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Utvalda material av högsta kvalitet-
skapad för nordiska förhållanden

Vi drömmer om avkopplande rum som bjuder in grönskan. I våra växthus har vi valt material som klarar tuffa nordiska väderförhållanden och låter människan fokusera på att stressa ner, odla och umgås.

Lusthusmodellen Lina blir med sin rundade form en naturlig mötesplats för långa fikapauser och goda samtal. De moderna svarta detaljerna skapar ramar som lyfter fram den lummiga grönskan och bjuder in lugnet!

Funktioner

Hållbart säkerhetsglas

Glaset är ett högkvalitativt säkerhetsglas på 4 mm. Det härdade glaset är fem gånger mer hållbart än vanligt fönsterglas.

Generös entrédörr

Den breda entrédörren bidrar till den öppna och inbjudande känslan och gör det enkelt att bära in både krukor och fikabricka.

Högsta aluminiumkvalité

Vi använder oss endast av kvalitetsaluminum från Europa och en lackeringsteknik som säkerhetsställer ett fläckfritt slutresultat.

Grundsockel ingår

Sockeln för fastgjutning ingår alltid i våra växthus, så att ni får en stadig och stabil grund.

Låsbar dörr

Lina kommer med låsbar dörr som standard - en liten detalj som kan göra stor skillnad.

Smart takavvattning

Den inbyggda avvattningen leder bort vattnet på ett diskret och praktiskt sätt.

Producerad i EU

Aluminium såväl som glas av hög europeisk kvalitet. Våra växthus tillverkas också i Europa.

Hur går monteringen till?

Hitta en fin plats där ni vill placera ert växthus och se till att jämna till marken. När ni kontrollerat att marken är i lod monterar ni ihop sockeln och märker ut var beslagen för fastgjutning kommer sitta. Gräv ut ner till frostfritt djup och gjut fast beslagen med betong. När betongen härdat över natten är ni redo att komma igång med monteringen. Aluminiumramarna och glasen monteras steg för steg efter anvisningarna i manualen. Snart står ert växthus färdigt!

Montera ditt växthus

Väggelement

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

.

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

D

Dag D

Tack för fantastisk service och ett jättefint växthus. Vi är så nöjda 

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Mått och specifikationer 8 m²
- Längd: 3000 mm
- Bredd: 3000 mm
- Högsta höjd: 2960 mm
- Lägsta höjd: 2050 mm
- Byggyta: 7,6 m²
- Glasväggar: 4 mm säkerhetsglas
- Tak: Kanalplast Polykarbonat
- Beslag, skruv & infästning: Medföljer
- Ytterdörr: Låsbar dörr 2050 x 730
- Fönster: 2 st stora öppningsbara fönster 730 mm x 820 mm
Mått och specifikationer 13 m²
- Längd: 4000 mm
- Bredd: 4000 mm
- Högsta höjd: 2960 mm
- Lägsta höjd: 2050 mm
- Byggyta: 12,9 m²
- Glasväggar: 4 mm säkerhetsglas
- Tak: Kanalplast Polykarbonat
- Beslag, skruv & infästning: Medföljer
- Ytterdörr: Låsbar dörr 2050 x 730
- Fönster: 2 st stora öppningsbara fönster 730 mm x 820 mm
Förpackning
- Paket 1: L 1900 x B 400 x H 150 mm - 30 kg
- Paket 2: L 2400 x B 400 x H 150 mm - 40 kg
- Paket 3: L 1900 x B 400 x H 150 mm - 30 kg
- Paket 4: L 1600 x B 800 x H 150 mm - 25 kg
- Paket 5: L 2000 x B 300 x H 1000 mm - 180 kg

Liknande produkter