Välkommen till Polhus nya webbplats! Samma tillförlitliga service - ny design.
Din kundvagn
Din kundvagn är tom, men så behöver det inte vara! Ring oss på 0200 - 120 310 om ni behöver rådgivning

Attefallshus – ett hus med många möjligheter

Andreas Lindberg / 2 min läsning / Attefallshus

Ett attefallshus på tomten har många människor drömt av, av många olika skäl. Det finns nämligen en rad olika anledningar att skaffa denna mångsidiga byggnad. Utrymme behövs alltid och genom att bygga ett attefallshus får man ytan utan att det befintliga boningshuset förvandlas till en byggarbetsplats. När det nya huset väl står där finns flera alternativ. 

Man kan använda det just som ett extrautrymme, en gäststuga när släkt och vänner hälsar på, en hobbylokal, ett arbetsrum eller bara en plats att dra sig undan. Här kan man inreda ett bibliotek, en hemmabio eller en verkstad där man inte stör resten av familjen. 

Eller också blir attefallshuset något mer permanent. Man kan skapa en extra bostad som man hyr ut och på så vis får en fast inkomst varje månad. Många som saknar egen mark vill ändå bo i hus med alla de fördelar det innebär. För dem är det perfekt att hyra ett attefallshus, en liten bostad till ett rimligt pris. 

Denna bostad kan också bli del i ett generationsboende. Här kan sonen eller dottern få sitt första boende, nära föräldrahemmet men ändå något eget att ta hem kompisar till och där man får vara ifred. När barnen flyttat ännu längre hemifrån kan det bli en perfekt bostad för en far- eller morförälder som vill bo hemma, men ha tryggheten av att ha familj på kort avstånd. I andra länder är det vanligt att flera generationer bor under samma tak så att man kan ha koll på farmor eller få hjälp med läxläsning och barnpassning, någon som är hemma när barnen kommer från skolan osv. Det finns för- och nackdelar med det upplägget, men genom att bo i olika byggnader på samma tomt kan man dra ömsesidig nytta utan att gå varandra på nerverna. 

Bäst av allt är att attefallshuset under sin livstid kan fylla flera av dessa roller. När barnen är små kan det vara ett hemmakontor där man kan få lite lugn och ro. När barnen blir äldre kan det bli en ungdomsgård eller en första bostad. När barnen flyttat ut kan man hyra ut det till studenter som behöver en bostad på studieorten och när mormor blivit änka kan hon flytta in till sitt eget äldreboende på familjens tomt. 

Alltid finns det något behov och sällan eller aldrig hör man någon ångra att de byggt ett attefallshus!

Mer än 20 års erfarenhet – samlat på ett och samma ställe.

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

GRATIS GUIDE

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

30 sidor med illustrationer & förklaringar

Monteringsguiden innehåller värdefulla tips och råd från våra byggtekniska experter. Ett bra underlag och en handbok för dig som planerar att montera huset själv. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på innan du påbörjar bygget, vilka grundlösningar våra experter rekommenderar och hur monteringen går till.

Läs allt om detta och mycket mer i vår guide. Monteringsguiden skickar vi kostnadsfritt till din e-post. Lycka till med projektet!