Artiklar

Start / Artiklar / Uppgradera ditt attefallshus 25 kvm med utvändig isolering

Uppgradera ditt attefallshus 25 kvm med utvändig isolering

Äntligen har den nya lagen för attefallshus trätt i kraft! Det gör det möjligt att bygga ett komplementbostadshus på 30 kvm utan att ansöka om bygglov. Även du som redan har ett attefallshus kan dra nytta av de nya reglerna. Uppgradera ditt 25 kvm attefallshus till komplementbostad genom att isolera det utvändigt!

Utvändig isolering för 25 kvm attefallshus

Om du inte isolerat ditt hus sedan tidigare har du nu en unik möjlighet att isolera ditt 25 kvm-hus utvändigt. På så sätt förlorar du inget utrymme invändigt. Faktum är att din golvyta blir nästan lika stor som ett invändigt isolerat 30 kvm-hus, eftersom invändig isolering tar upp väldigt mycket golvyta! 

Förutom att du sänker energiförbrukningen och gör boendet tillgängligt för användning året runt kan huset användas som komplementbostad. Det innebär bland annat att du kan hyra ut bostaden och skapa en extrainkomst.

Vi har nu tagit fram ett komplett utvändigt isoleringspaket som är anpassat för våra 25 kvm Attefallshus. Givetvis vägleder vi er om ni behöver hjälp med bygganmälan eller har frågor under monteringen av isoleringspaketet. Läs mer och beställ här.

Därför ska du isolera utvändigt

  • Ingen inre boyta går till spillo! Offra ingen boyta i onödan som du hade gjort om du isolerat väggarna inifrån.
  • En potentiell extrainkomst! När ditt attefallshus är isolerat kommer det klassas som en komplementbostad godkänt för permanentboende vilket gör att du kan hyra ut huset.
  • Sänk energiförbrukningen! Få lägre energikostnader och skona miljön med ett välisolerat hus.
  • Inget bygglov behövs med den nya lagen! Spara tid och pengar som du inte längre behöver lägga på att få bygglov för att isolera utvändigt. Nu räcker det att du skickar in en Bygganmälan.
  • Använd ditt boende året runt! Nu kan du använda huset hela året oavsett var det står.

Har ni frågor om isoleringspaketet?

Boka en tid med en av våra attefallsexperter, så berättar vi mer.