Artiklar

Start / Artiklar / Bygga attefallshus

Bygga attefallshus

Att bygga ett attefallshus i sin trädgård kan vara ett smart sätt att få en extra inkomst, ett första boende för tonåringen som vill flytta hemifrån eller en gäststuga när släkt och vänner kommer på besök. Det finns tusen skäl att vilja ha mer utrymme och dessutom är det enklare än man skulle kunna tro att bygga attefallshus.

För att underlätta för husägare

Attefallsreformen kom till för att underlätta för husägare att bygga ett komplementhus på den egna tomten utan bygglov och krångliga bestämmelser, men några regler finns det. Attefallshuset får som mest vara 30 kvm stort och det är inte tillåtet att bygga ihop attefallshus med huset som redan står på tomten. Maximal höjd på ett attefallshus är fyra meter från marken upp till taknock, men ingenting hindrar att man bygger betydligt lägre för att inte skymma utsikten från bostadshuset. Väljer man ett hus med ett plant sadeltak och utan loft kanske man klarar sig med tre meters höjd.

Attefallshus 30 kvm Eva
272 990 kr

Attefallshus 30 kvm Eva

29,9 kvm + loft 10,4 kvm

Knuttimrat attefallshus med fyra rum och takfönster.

  • Inbyggd takavvattning
  • Tillverkad i Europa
  • 4 mm säkerhetsglas
Läs mer

En kompromiss som passar många

Man kan bygga attefallshus i lösvirke, men att bygga attefallshus själv från grunden tar tid och ställer stora krav på byggaren. Att köpa ett attefallshus i byggsats är en kompromiss som passar fler. Då kan man välja modell i lugn och ro, får ett attefallshus med ritning och vet kostnaden på förhand. Ett attefallshus pris påverkas ju av vilken modell man väljer och för många är det en trygghet att veta priset redan från start.

För en del kunder är det istället arbetsbördan som skrämmer. De går ännu längre och köper sitt attefallshus nyckelfärdigt. De kanske vill slippa bygga själva och föredrar därför att lämna byggprocessen åt proffsen och själva komma in när det är dags att inreda sitt eget ägandes hus. Det går att göra så även med en byggsats från Polhus, som har kontakt med hantverkare över hela landet som på ett handfast sätt hjälper till med monteringen för kunder som inte vill göra det själva.

Räds inte av jobbet

Men var inte rädda för jobbet! Polhus byggsatser är utformade på ett sådant sätt att även kunder utan tidigare erfarenhet av byggande ska klara av det med hjälp av medföljande manualer och ritningar. Dessutom finns Polhus byggexperter med stor erfarenhet av attefallshus bara ett samtal bort under hela byggprocessen för att ge tips och råd.