Välkommen till Polhus nya webbplats! Samma tillförlitliga service - ny design.
Din kundvagn
Din kundvagn är tom, men så behöver det inte vara! Ring oss på 0200 - 120 310 om ni behöver rådgivning

Badtunnan, det nya mötesrummet

Andreas Lindberg / 2 min läsning / Badtunnor

Hur ofta pratar du med en grupp andra människor? Kanske inte så frekvent, åtminstone inte som tidigare. Den nya tekniken har många fördelar, men den har också trängt ut det personliga samtalet. Ta bara lunchrummet på jobbet. Förr träffade man sina kollegor och åt lunch där. Man kanske inte bara träffades på lunchen, det kunde bli ett par fikapauser också. Men så skaffade varenda människa en smartphone och vips så behövdes inte medmänniskor för att vara social, sällskap går att få på telefonens skärm.

Samma sak hemma. Lyckas man få hela familjen att äta samtidigt kan man ge sig på att det är en tv, laptop eller telefon som står i vägen för det personliga mötet. Ofta ger vi upp, lagar mat, skickar ett grupp-sms att den är klar och sedan får var och en hämta sin portion och värma den i mikron.

Inte ens jobbmöten görs längre självklart mellan fyra eller fler ögon, till det har vi Skype eller Teams som gör att vi kan sitta på olika orter. Det är bra att tekniken finns, men håll med om att det inte blir riktigt detsamma, något går förlorat.

Men låt oss inte ge kampen upp om det personliga mötet, vi måste bara hitta nya former för det. En sådan är badtunnan. Att samla några personer i en varm, vedeldad badtunna är inte bara skönt, det är också en hopplös plats att ta med sig sin telefon till. Den skulle bli fuktskadad på nolltid. Även om du skaffar en vattentät modell kommer vattenånga och plask göra det helt omöjligt att se skärmen.

Kanske kommer familjens yngsta medlemmar, som aldrig upplevt en värld utan smartphones, upptäcka att det faktiskt är rätt trevligt och rogivande att umgås helt teknikfritt. Men även äldre, som kanske minns en tid när telefonerna satt fast i väggen, kan behöva påminnas om att det är något speciellt med att kunna använda kroppsspråk och uppleva sina samtalspartners ansiktsuttryck.

Hur fantastisk den tekniska utvecklingen än är finns det bara 100 procents fokus och ska vi dela det mellan skärmar, tangentbord, högtalare och Powerpoint-diagram förutom att ta in rummet, prata och lyssna, blir vi splittrade. Det kan ingen uppfinning i världen ändra på. Mer än möjligen badtunnan då, som skalar bort allt utom det personliga mötet. Visserligen bara från axlarna och uppåt, men det kan faktiskt räcka alldeles utmärkt.


Mer än 20 års erfarenhet – samlat på ett och samma ställe.

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

GRATIS GUIDE

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

30 sidor med illustrationer & förklaringar

Monteringsguiden innehåller värdefulla tips och råd från våra byggtekniska experter. Ett bra underlag och en handbok för dig som planerar att montera huset själv. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på innan du påbörjar bygget, vilka grundlösningar våra experter rekommenderar och hur monteringen går till.

Läs allt om detta och mycket mer i vår guide. Monteringsguiden skickar vi kostnadsfritt till din e-post. Lycka till med projektet!