Välkommen till Polhus nya webbplats! Samma tillförlitliga service - ny design.
Din kundvagn
Din kundvagn är tom, men så behöver det inte vara! Ring oss på 0200 - 120 310 om ni behöver rådgivning

Förläng lekstugans livslängd

Mikael Larsson / 2 min läsning / Lekstugor

Alla föräldrar är överens om att barn växer upp fort. Plötsligt har de flyttat hemifrån och skaffat egna familjer medan föräldrarna undrar hur det gick till. För själva har de ju knappt åldrats under de tjugo år som gått.

Och då kan man ju fråga sig om det är lönt att skaffa barnen en lekstuga. Det är ju en rolig plats för lek och fantasi, men man hinner väl lagom sätta upp den på tomten och innan färgen torkat står den där som ett monument över utflugna barn?

Nej då, så illa är det inte. Det kan vara smart att tänka på det här redan när man skaffar lekstugan, men till att börja med kanske fler barn hinner leka i stugan, om ni skaffar fler än ett alltså. Då får familjen två eller tre gånger så mycket användning av lekstugan. Men så kan ni också köpa en lekstuga som hinner få fler användningsområden under sin livstid. För även om en lekstuga är utformad för barns lek kan den fungera ypperligt som redskapsskjul, för förvaring av utemöblernas dynor, krukor och växter på vintern, grillens verktyg och tillbehör, eller något helt annat. Är den tillräckligt hög för krattor och spadar kan ni förvara dem där även om stugan har en smal dörr.

Slår ni till på en stor modell kan lekstugan användas som gäststuga, åtminstone sommartid. Genom att tänka på det sättet, att inte snåla för att man bara ser lekstugan som just en lekstuga kan den användas mer intensivt hela året och dessutom många år efter att barnen flyttat.

Vill ni vara helt säkra på den saken köper ni en friggebod som lekstuga. En sådan är lite större och lite dyrare, men det kan vara värt investeringen eftersom friggeboden lätt kan konverteras till ett helt annat användningsområde längre fram – gästrum, verkstad eller hobbyrum. Den kanske till och med kan bli ett barnrum på heltid när barnet blivit tonåring och fått ett större behov av egentid och ett eget utrymme.

Eller också går man åt andra hållet och köper en liten stuga, som ganska lätt kan säljas eller skänkas och flyttas till en annan barnfamilj när era egna barn blivit för stora. 

Det går alltså att tänka på olika sätt kring lekstugeköpet, så ta tid på er och resonera om saken innan ni går till handling och införskaffar en lekstuga åt barnen (eller åt hela familjen).

Mer än 20 års erfarenhet – samlat på ett och samma ställe.

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

GRATIS GUIDE

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

30 sidor med illustrationer & förklaringar

Monteringsguiden innehåller värdefulla tips och råd från våra byggtekniska experter. Ett bra underlag och en handbok för dig som planerar att montera huset själv. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på innan du påbörjar bygget, vilka grundlösningar våra experter rekommenderar och hur monteringen går till.

Läs allt om detta och mycket mer i vår guide. Monteringsguiden skickar vi kostnadsfritt till din e-post. Lycka till med projektet!