Välkommen till Polhus nya webbplats! Samma tillförlitliga service - ny design.
Din kundvagn
Din kundvagn är tom, men så behöver det inte vara! Ring oss på 0200 - 120 310 om ni behöver rådgivning

Förråd är ingenting att skämmas över

Mikael Larsson / 2 min läsning / Förråd

Förråd skaffar man primärt för att få ordning. Det är skönt att alltid veta var man har sina ägodelar och att kunna förvara dem på en skyddad plats som en förrådsbyggnad på tomten.

Men förråd för också det goda med sig att man slipper se skiten. Det är inte så att man bör trycka ihop osorterade, överblivna grejer i ett rum för att slippa se dem, ordning är fortfarande viktigt. Men de flesta förrådsartiklar är inga prydnader. Man ställer undan dem för att de just nu inte behövs och oavsett om det är flyttkartonger med porslin, utemöbler på vinterförvaring eller slalomutrustning undanställd över sommaren pryder de inte sin plats. Vi behöver förråden för att istället kunna visa fram sånt vi blir glada av att se. Det gör oss inte till sämre människor. Alla har ett förråd eller en ”skräplåda” med sånt vi varken vill se eller visa upp.

Men rätt som det är behövs de där grejerna. I förrådet har vi bra-att-ha-saker. Det är sånt som inte fyller någon funktion i våra liv just nu, men antingen vet vi att de kommer att göra det senare, som skidutrustningen och dynorna till verandan, eller också är det sånt som behövs då och då, som extra stolar, en tältsäng eller verktyg.

Eller den tredje kategorin, sånt man aldrig kan veta om man behöver, men den dag man gör det är de guld värda. Det är ju så irriterande att behöva köpa eller låna något vi haft tidigare, men som vi inte tagit vara på eftersom det inte var givet att vi skulle komma att behöva det. Ett reservlager, helt enkelt.

Återstår bara att välja rätt förråd för sina förvaringsbehov. Först och främst rätt storlek. Det är inte nödvändigtvis så att större är bättre. Man vill inte behöva knöla in sin saker, men man vill inte heller ha för stora ytor till sitt förfogande. Då kanske man inte tänker tillräckligt kritiskt utan väljer att spara sånt som faktiskt borde kastas.

Sedan är det utformningen. Är det stora saker man ska förvara vill man ha en stor dörr. En rejäl dubbelport släpper igenom snöslungan, gräsklipparen och motorcykeln. Är det små saker tar en stor och bred port onödig plats där man kunde ha ställt en hylla med förvaringsutrymme från golv till tak. Tänk till och välj sedan rätt förråd till rätt plats.


Mer än 20 års erfarenhet – samlat på ett och samma ställe.

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

GRATIS GUIDE

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

30 sidor med illustrationer & förklaringar

Monteringsguiden innehåller värdefulla tips och råd från våra byggtekniska experter. Ett bra underlag och en handbok för dig som planerar att montera huset själv. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på innan du påbörjar bygget, vilka grundlösningar våra experter rekommenderar och hur monteringen går till.

Läs allt om detta och mycket mer i vår guide. Monteringsguiden skickar vi kostnadsfritt till din e-post. Lycka till med projektet!