Välkommen till Polhus nya webbplats! Samma tillförlitliga service - ny design.
Din kundvagn
Din kundvagn är tom, men så behöver det inte vara! Ring oss på 0200 - 120 310 om ni behöver rådgivning

Ordning och reda med förråd

Mikael Larsson / 2 min läsning / Förråd

Att skaffa ett förråd kan tyckas vara det tråkigaste köp man kan göra. Det är ju ingenting mot en paviljong, ett uterum eller ett attefallshus som går att bo i. Ett förråd är fyra väggar och tak. Kanske inte ens några fönster.

Men ett förråd är mycket mer än bara en lagerlokal att magasinera saker man inte tar sig för att slänga. En förrådsbyggnad är en möjlighet att få ordning i sitt liv. Vi har alla sprungit runt och letat efter något vi vet att vi har, bara inte var. Att köpa ett nytt exemplar bara för att man inte hittar det gamla är jobbigt och ibland inte ens möjligt, men det är inte heller vettigt att lägga dyrbar fritid på att leta.

Det är sånt man kan slippa genom att inreda ett förråd på bästa sätt. Med hyllor som delar in ägodelarna i olika kategorier, lådor med tydliga etiketter och kanske en verktygstavla där varje verktyg har sin egen plats och där man direkt ser om något är borta eller hamnat i oordning.

Och det spelar ingen roll vad förrådet är till för, problemen och förbättringspotentialen är samma vare sig du skaffat en bod för att förvara trädgårdsverktyg och utemöbler eller om du har en hobby som kräver mycket material och verktyg. För proffs är ordningen och översiktligheten ännu viktigare. Driver man ett snickeri, en bilverkstad eller syateljé kan man inte gå runt och leta efter rätt verktyg, eller använda något sämre för att man inte hittar bättre. Det hjälper inte att köpa en massa dyra specialverktyg om man inte kan hitta dem. För att alltid göra bästa möjliga jobb krävs att man har rätt saker på rätt plats.

Det senaste åren har fler och fler förstått detta. Den japanska organisationskonsulten Marie Kondos böcker säljer som smör i solsken. Överhuvudtaget tycks städning och organisering ha ersatt självhjälpsböcker om att öka sin självkänsla och hitta sin inre glädje. Det är inte konstigt. Förutom att kontroll i livet sparar tid och energi gör det allting mycket roligare att ha bestämda platser för sina saker och att ständigt mötas av ordning. Det minskar stressen och förenklar livet.

Det finns två sorters människor. De som har ordning och de som önskar att de hade det. Genom att köpa rätt sorts förråd för det liv man lever kan man enkelt se till att tillhöra den första kategorin.


Mer än 20 års erfarenhet – samlat på ett och samma ställe.

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

GRATIS GUIDE

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

30 sidor med illustrationer & förklaringar

Monteringsguiden innehåller värdefulla tips och råd från våra byggtekniska experter. Ett bra underlag och en handbok för dig som planerar att montera huset själv. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på innan du påbörjar bygget, vilka grundlösningar våra experter rekommenderar och hur monteringen går till.

Läs allt om detta och mycket mer i vår guide. Monteringsguiden skickar vi kostnadsfritt till din e-post. Lycka till med projektet!