Välkommen till Polhus nya webbplats! Samma tillförlitliga service - ny design.
Din kundvagn
Din kundvagn är tom, men så behöver det inte vara! Ring oss på 0200 - 120 310 om ni behöver rådgivning

Fritidshus – borta bra, men hemma bäst

Mikael Larsson / 2 min läsning / Fritidshus

Coronapandemin och miljötrender som resulterat i allt färre privata flygresor har gjort oss mer benägna att semestra på hemmaplan. Det som började lite ofrivilligt har fortsatt som ett högst avsiktligt val. Poängen med att semestra är att vara ledig och ta det lugnt, umgås med familjen och ladda upp inför den stressiga vardagen, men chartersemestrar är allt annat än stressfria.

Det börjar redan på idéstadiet, när man letar efter en semesterort som är tillräckligt billig, men ändå har solgaranti och erbjuder tillräckligt många sevärdheter för att alla ska bli nöjda. Väl på plats gäller det att utnyttja all tid så effektivt som möjligt och hinna med stranden, kaféer, restauranger, spektakulära byggnader och arkeologiska fynd. Det ska skickas vykort, handlas taxfreesprit, shoppas billiga kläder och åkas iväg på en dagsutflykt till någon avlägsen bergsby med en buss som lämnar hotellet klockan halv sex på morgonen. Hemma igen efter fjorton dagars semester behöver man minst en vecka för att vila upp sig.

Att semestra i sitt eget fritidshus är motsatsen. När man kommer fram kan man slå sig ner i soffan och dricka hemgjort bryggkaffe. Ingen jetlag eller bortslarvade resväskor. Allt man behöver för en trivsam semester finns redan på plats, alla bekvämligheter man önskar, men det är ändå ett miljöombyte. Vill man inte bara vila och ta det lugnt kan man dra igång ett lagom jobbigt projekt – bygga en brygga, odla grönsaker, plocka bär eller snickra ett staket. Blir det inte klart så fortsätter man någon annan dag.

Allt som behövs för att slippa stressa på semestern är en sommarstuga och inte ens den behöver man bygga helt själv. Det är bara att titta igenom Polhus utbud av fritidshus och köpa en färdig byggsats, klar med ritningar och allt. Här finns allt från enkla enplansstugor till stora knuttimrade tvåvåningshus med balkong, uteplats och tjocka takbjälkar.

För bara för att man vill semestra i hemlandet är det inte självklart vilken standard man vill ha på sitt fritidsboende. En del vill leva spartanskt under enkla förhållanden medan andra vill ha ett lika stort och fint boende som den egna bostaden. Eller ännu finare, man kanske bor i en lägenhet på orten där man arbetar och vill känna sig som en riktig villaägare på somrar och helger. Ytterligare en grupp vill ha ett fritidshus att flytta till permanent och då behövs året-runt-standard. Allt går att ordna.

Mer än 20 års erfarenhet – samlat på ett och samma ställe.

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

GRATIS GUIDE

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

30 sidor med illustrationer & förklaringar

Monteringsguiden innehåller värdefulla tips och råd från våra byggtekniska experter. Ett bra underlag och en handbok för dig som planerar att montera huset själv. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på innan du påbörjar bygget, vilka grundlösningar våra experter rekommenderar och hur monteringen går till.

Läs allt om detta och mycket mer i vår guide. Monteringsguiden skickar vi kostnadsfritt till din e-post. Lycka till med projektet!