Artiklar

Start / Artiklar / Fritidshus – en dröm att realisera

Fritidshus – en dröm att realisera

En sommarstuga, ett litet torp eller ett modernt fritidshus, där man kan ladda batterierna när man behöver en paus i vardagen är något många längtar efter. Tänk att få odla sina egna tomater, bygga en bokhylla eller bara sitta med en kaffekopp i handen och njuta av fågelkvitter. Det är livskvalitet!

Och till skillnad från många andra drömmar är detta en som väldigt många kan förverkliga. Det behöver inte ens ta särskilt mycket tid i anspråk. Redan nästa vår kan du sitta där i eller strax utanför ditt drömhus och planera sommarens projekt och äventyr.

Att hitta sitt drömhus går kanske, men sällan eller aldrig ligger den på drömplatsen, lagom långt från stan för att fånga lugnet, men ändå inte så långt att det blir ett jätteprojekt att ta sig dit. Det är därför en bra idé att köpa ett färdigt hus i byggsats från Polhus. Då vet du redan från start hur huset kommer att se ut, hur lång tid det tar att bygga och – inte minst – vad det till slut kommer att kosta. Det medföljer också färdiga ritningar du kan söka bygglov med för att räta ut de sista frågetecknen.

Hos Polhus väljer du huset som passar för dina behov. Rätt storlek, en eller två våningar, platt eller sluttande tak, fönster och dörrar, virkestjocklek, takbeläggning, veranda och allt annat som gör att huset blir i din smak. Med denna grund behöver du sedan bara hitta drömtomten att ställa huset på. Den där tomtmarken lagom långt bort, med grannar på behörigt avstånd, avskild skogstomt eller öppen sjötomt och till rätt pris för den egna budgeten. När du väl bestämt dig levererar Polhus byggsatsen med alla delar.

Det är nu det roliga börjar – att sätta ihop huset. Med en monteringsfärdig byggsats behöver du inte vara byggnadssnickare eller ens särskilt händig. Det klarar två personer med ordningssinne som kan läsa en manual, så några dagar senare är drömmen om ett eget fritidshus i hamn.

Är det din dröm – ta tag i den nu! Räkna på behovet och budgeten, bestäm vilken av Polhus modeller som passar allra bäst, ta reda på vad en tomt i den region du vill ha det i kostar och börja räkna på vilka eventuella uppoffringar som krävs för att nå målet. Kanske är du närmare drömmen än du tror.