Fler produktbilder

Polartunnan Elegante

ArtikelNR.:PT-Elegante-1650
6 - 8 personer, elektrisk vattenvärmare 6 kW

Lyxig badtunna med praktisk eluppvärmning. Njut av avkopplande bad året runt och bli en av våra 1000-tals nöjda kunder! Badtunnan kopplas snabbt in och snart är ni redo för första doppet!

Klicka på "i" informationsikonen för att läsa mer om tillbehören.
49 990 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Beställningsvara
Leveranstid: 1 till 2 veckor

Detaljerna gör skillnaden

Få ut det mest av din badtunna med våra tillbehör
Visa alla tillbehör

Mer information

  • Praktisk eluppvärmning - vattenvärmare på 6 kW ingår
  • Levereras färdigmonterad - snabb och smidig installation
  • Stilrent glasfiberkar - snyggt och enkelt att rengöra
  • Hög kvalitet i materialen - träpanel av ThermoWood-virke
  • Fri frakt och smidig leverans vid tomtgränsen

Polartunnan Elegante är en underbar badtunna för härliga bad i trädgården. Badtunnan levereras med pump- och filtersystem samt en praktisk elektrisk vattenvärmare. Den kvadratiska formen gör badtunnan lättplacerad – i anslutning till altanen eller på en avskild plats i trädgården.

Badtunnan är klädd i vacker och miljövänlig ThermoWood-panel. Värmebehandlingen ökar träets motståndskraft vilket gör det enkelt att underhålla. Insidan är klädd med ett handgjort glasfiberkar med stämningsfull LED-belysning. Glasfiberkaren finns i två utföranden och ni väljer själv vilken färg ni önskar vid beställning.

Vi rekommenderar att ni kompletterar er beställning med vårt praktiska isolerade lock, så håller ni temperaturen uppe längre mellan baden.

Hur gör jag?

Se till att ni har ett stabilt underlag att ställa tunnan på. Om den ska placeras på en gräsmatta rekommenderar vi att ni gräver ut gräset och lägger en grusbädd på ca 100 mm. Lägg sedan betongplattor som stödpunkter under reglarna. 

Badtunnan levereras färdigmonterad och allt ni behöver göra är att koppla in pump- och filtersystemet samt elvärmaren. Elinstallationen ska utföras av en licensierad elektriker. 

Uppvärmningstiden varierar beroende på starttemperaturen på vattnet och temperaturen i luften. Vi rekommenderar vi att ni håller en grundtemperatur på 15-20 grader i vattnet och skruvar upp värmen någon timme innan badet. På så vis går det både snabbt och lätt att förbereda inför nästa bad!

Tveka inte att höra av er om det dyker upp några frågor i samband med beställning, leverans eller inkoppling. Våra experter hjälper gärna till!Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

MÅTT & SPECIFIKATIONER
- Längd: 2060 mm
- Bredd: 2060 mm
- Höjd: 1160 mm
- Sittdjup: 70 cm
- Vattenvolym: 1650 l
- Tunnans vikt: 240 kg utan vatten, 1890 kg med vatten
- Plats för: 6-8 personer
- Uppvärmningstid: ca 10h från 4° - 37°
- Träslag: ThermoWood, värmebehandlad tall
- Insats: Glasfiberarmerad härdplast
- Isolering: Polyuretanisolering
INGÅR VID LEVERANS
- Badtunna: Färdigmonterad med värmebehandlad tallpanel och kar i glasfiberarmerad härdplast
- Elektrisk vattenvärmare: 6 kW, Spänning 230V 1-fas, 230V 3-fas eller 400V 3-fas, Maxtemperatur 45°C
- Pump- och filtersystem: Komplett paket med smart integrerad timer och startkit för poolskötsel
- Belysning: 2 st LED-lampor med vitt ljus
- Övrigt: Isolerat lock ingår ej, finns som tillbehör

Liknande produkter

Även köpta produkter