Fler produktbilder

Polartunnan Royal Grande

ArtikelNR.:Hot-Tub-Delux-Grande
8-10 personer, integrerad kamin 30 kW

Vår finaste badtunna med extra utrymme och integrerad vedeldad cirkulationskamin, kar i glasfiberarmerad härdplast och bottenventil med slanganslutning. För 8 - 10 pers.

Klicka på "i" informationsikonen för att läsa mer om tillbehören.
47 290 kr 44 926 kr
Gäller endast t.o.m. 15/7 !
!
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (1 st)
Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar

Detaljerna gör skillnaden

Få ut det mest av din badtunna med våra tillbehör
Visa alla tillbehör

Mer information

  • Kraftfull integrerad cirkulationskamin för extra snabb uppvärmning
  • Levereras färdigmonterad
  • Handgjort ergonomiskt glasfiberkar – lätt att rengöra!
  • Värmebehandlad tallpanel – miljövänligt och väldigt hållbart
  • Regnhatt till rökröret och trappor till tunnan ingår

Med plats för 8-10 personer inbjuder badtunnan Royal Grande till härliga bad i goda vänners lag. Den vackra träpanelen harmonierar med naturen och förgyller din utemiljö, den är dessutom både miljöcertifierad och rötbeständig.   

Placera tunnan i ett mysigt hörn på altanen eller på en brygga med utsikt över havet – valet är ert! Tunnan levereras färdigmonterad och med kraftigt underrede, klar att ställas direkt på marken – så att du inom loppet av 30 minuter är redo att tända kaminen och inviga badet.  

Den högpresterande kaminen har låg vedförbrukning och integrerad cirkulationskamin som ger en jämn och behaglig badtemperatur. Kaminen är tillverkad i rostfritt stål med en bakomliggande kammare som motverkar tjärbildning och förlänger kaminens livslängd.   

De bekväma sittplatserna är ergonomiskt utformade för maximal avkoppling. Tunnan har också ett brett armstöd som kan användas som sittyta för barn.    

Det är verkligen livskvalitet att ha tillgång till varma utomhusbad året runt. Bjud in vännerna och njut tillsammans till doften av vedeldad brasa under en stjärnklar vinterhimmel!    Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Mått & specifikationer
- Ytterdiameter: 2260 mm
- Innerdiameter: 2050 mm
- Höjd: 1020 mm
- Sittdjup: 63 cm
- Vattenvolym: 1650 l
- Tunnans vikt: 330 kg
- Plats för: 8 - 10 personer
- Uppvärmningstid: ca 1,5-2 h
- Träslag: Tall

Liknande produkter

Även köpta produkter