Fler produktbilder

Växthus Laura

ArtikelNR.:G3123/51-Laura
7 m², 10 m², 14 m²

Modernt växthus i stilrent svart utförande – en härlig plats för både odling och umgänge! Välj en smidig byggsats från Polhus du med och njut hela säsongen. Med en byggtid på bara några dagar är ni snart redo att inreda växthuset!

Klicka på "i" informationsikonen för att läsa mer om tillbehören.
39 990 kr 35 991 kr
Gäller endast t.o.m. 30/6 !
!
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (5+ st)
Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Detaljerna gör skillnaden

Få ut det mesta av ditt växthus med våra tillbehör
Visa alla tillbehör

Högsta kvalité i samtliga materialval - skapad för nordiska förhållande

Vår vision är att skapa moderna växthus som öppnar nya möjligheter för både människor och växter att frodas. Vare sig ni drömmer om att odla era egna grönsaker eller vill ha en plats för middagar i det gröna har vi växthuset för er.

Växthuset Laura är med sitt stilrena formspråk designat för att låta växterna tala. Vi har haft det nordiska klimatet i åtanke både vid val av kvalitativa material och utformning av smarta detaljer såsom det integrerade avvatttningssystemet. Allt för att skapa ett rofyllt växthus där ni kan njuta helt bekymmersfritt!

Funktioner

4 mm säkerhetsglas

De högkvalitativa säkerhetsglasen ger ert växthus en exklusiv känsla och skapar en trygg och säker miljö.

Generösa pardörrar

Breda fullhöjdsdörrar gör det enkelt att öppna upp och smidigt ta sig in och ut, vare sig ni bär in växter eller dukar upp till fest.

Öppningsbara takfönster

Alltid öppningsbara takfönster för smidig vädring i växthuset. Praktiska automatiska fönsteröppnare finns också bland tillbehören.

Sockel ingår - alltid

Självklart ingår sockeln och ni kan gjuta fast ert växthus så att det står stadigt och stabilt.

Måttanpassade tillbehör

Måttanpassade hyllplan och andra trevliga detaljer gör det enkelt att organisera det gröna.

Integrerad takavvattning

Smart avvattningssystem som smidigt leder bort vattnet utan att störa det visuella intrycket.

Made in the EU

Såväl aluminium som glas är av europeisk kvalitet. Vår produktion sker även den i Europa.

Fixar jag att montera själv?

Våra växthus levereras i färdiga byggsektioner som ni enkelt bygger ihop själv med hjälp av medföljande manual. Börja med att hitta en plats för ert växthus och kontrollera att marken är i våg. När ni monterat ihop sockeln märker ni ut placeringen för nedgjutningsbeslagen och gräver ut ner till frostfritt djup. Beslagen gjuts fast med betong som får härda över natten. Sedan är ni redo att bygga upp växthuset, steg för steg efter anvisningarna i manualen - dörren kan placeras på valfri sida. På bara ett par dagar kan ni börja odla, inreda och flytta in!

Montera ditt växthus

Väggelement

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

D

Dag D

Tack för fantastisk service och ett jättefint växthus. Vi är så nöjda 

Specifikationer

Mått och specifikationer 7 m²
- Längd: 3090 mm
- Bredd: 2360 mm
- Höjd: 2580 mm
- Vägghöjd: 2010 mm
- Byggyta: 7,3 m²
- Glas: 4 mm säkerhetsglas
- Beslag, skruv & infästning: Medföljer
- Ytterdörr: Skjutbart dörrparti 2010 x 1700 mm
- Fönster: 2 st stora öppningsbara fönster 730 mm x 820 mm
Mått och specifikationer 10 m²
- Längd: 3090 mm
- Bredd: 3090 mm
- Höjd: 2580 mm
- Vägghöjd: 2010 mm
- Byggyta: 9,5 m²
- Glas: 4 mm säkerhetsglas
- Beslag, skruv & infästning: Medföljer
- Ytterdörr: Skjutbart dörrparti 2010 x 1700 mm
- Fönster: 2 st stora öppningsbara fönster 730 mm x 820 mm
Mått och specifikationer 14 m²
- Längd: 3090 mm
- Bredd: 4570 mm
- Höjd: 2580 mm
- Vägghöjd: 2010 mm
- Byggyta: 14,1 m²
- Glas: 4 mm säkerhetsglas
- Beslag, skruv & infästning: Medföljer
- Ytterdörr: Skjutbart dörrparti 2010 x 1700 mm
- Fönster: 2 st stora öppningsbara fönster 730 mm x 820 mm
Förpackning
- Paket 1: L 2430 x B 430 x H 160 mm - 35 kg
- Paket 2: L 3150 x B 430 x H 160 mm - 40 kg
- Paket 3: L 2040 x B 300 x H 920 mm - 330 kg

Liknande produkter

Även köpta produkter