Fler produktbilder

Växthus / Lusthus Ella

ArtikelNR.:G3131/51-Ella
10 och 15 m²

Elegant och rymligt växthus med moderna svarta detaljer – en underbar oas för odling och avkoppling! Välj ett välplanerat växthus du med och njut av långa vårdagar i grönskan. Den smidiga byggsatsen bygger ni ihop på bara några dagar!

Klicka på "i" informationsikonen för att läsa mer om tillbehören.
49 990 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (5+ st)
Leveranstid: 5 till 10 arbetsdagar
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Detaljerna gör skillnaden

Få ut det mesta av ditt växthus med våra tillbehör
Visa alla tillbehör

Kvalitet i samtliga materialval -
anpassat för det nordiska klimatet

Vi vill att våra växthus ska vara harmoniska platser där blommor och blad får ta för sig och människor kan koppla av och ladda om. Därför har vi genomgående fokuserat på material av hög kvalitet som står stadigt i det tuffa nordiska klimatet

Den generösa takhöjden i Ella låter både växter och människor sträcka på sig och ger växthuset en härlig rymd. Genomtänkta materialval som det högkvalitativa säkerhetsglaset skapar en trygg oas för både stora och små. Växthuset blir en underbar plats för odling, återhämtning och lugn!

Funktioner

Härdat säkerhetsglas

Vi använder 4 mm-säkerhetsglas i samtliga av våra växthus. De härdade glasen är fem gånger starkare än vanligt fönsterglas.

Breda dubbeldörrar

Dubbeldörrarna öppnar upp växthuset mot trädgården och gör det enkelt att flytta in och ut växter, krukor och möbler.

Fönster med vädringsbeslag

Öppningsbara fönster gör det enkelt att vädra ut när solen står på. Bland tillvalen hittar ni också automatiska fönsteröppnare.

Sockel för fastgjutning

Vi rekommenderar att ni gjuter fast växthuset. Självklart ingår sockeln för fastgjutning alltid.

Praktiska tillbehör

De måttanpassade hyllplanen gör det enkelt att få ordning på krukor, växter och inredningsdetaljer.

Inbyggd takavvattning

Smart integrerad takavvattning som smidigt leder bort vattnet utan att ta onödigt fokus.

Kvalitet från Europa

Våra växthus tillverkas i Europa med aluminium och glas-partier av högsta europeiska kvalitet.

Hur monterar jag växthuset?

När ni bestämt var ni ska placera växthuset jämnar ni ut platsen och kontrollerar att ytan är vågrät. Montera sedan ihop sockeln och mät ut var fastgjutningsbeslagen kommer att hamna. Gräv ut ner till frostfritt djup och gjut fast beslagen med betong. När betongen fått härda är det dags att komma igång med monteringen av växthuset. Ramen och glaspartierna monteras steg för steg enligt anvisningarna i medföljande manual. Innan ni vet ordet av är det dags att bära in växterna och komma igång med odlingen!

Montera ditt växthus

Väggelement

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

.

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

D

Dag D

Tack för fantastisk service och ett jättefint växthus. Vi är så nöjda 

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Mått och specifikationer 10 m²
- Längd: 3090 mm
- Bredd: 3090 mm
- Högsta höjd: 2790 mm
- Lägsta höjd: 2050 mm
- Byggyta: 9,5 m²
- Glasväggar: 4 mm säkerhetsglas
- Tak: Kanalplast Polykarbonat
- Beslag, skruv & infästning: Medföljer
- Ytterdörr: Skjutbart dörrparti 2010 x 1700 mm
- Fönster: 2 st stora öppningsbara fönster 730 mm x 820 mm
Mått och specifikationer 15 m²
- Längd: 3830 mm
- Bredd: 3830 mm
- Högsta höjd: 2790 mm
- Lägsta höjd: 2050 mm
- Byggyta: 14,7 m²
- Glasväggar: 4 mm säkerhetsglas
- Tak: Kanalplast Polykarbonat
- Beslag, skruv & infästning: Medföljer
- Ytterdörr: Skjutbart dörrparti 2010 x 1700 mm
- Fönster: 2 st stora öppningsbara fönster 730 mm x 820 mm
Förpackning
- Paket 1: L 1900 x B 400 x H 150 mm - 100 kg
- Paket 2: L 3100 x B 400 x H 150 mm - 20 kg
- Paket 3: L 3100 x B 250 x H 150 mm - 20 kg
- Paket 4: L 1500 x B 750 x H 200 mm - 20 kg
- Paket 5: L 2000 x B 300 x H 1000 mm - 240 kg
- Paket 6: L 1900 x B 400 x H 150 - 50 kg

Liknande produkter

Även köpta produkter