Artiklar

Start / Artiklar / Väggväxthus

Väggväxthus

Ett väggväxthus är en “smart” variant av ett växthus som tar mindre plats på tomten och som dessutom tar del av värmen som väggen från bostadshuset avger. På så sätt hålls väggväxthuset fritt från frost på ett naturligt sätt och dina växter mår bättre i en varmare miljö i växthuset. Genom att värmas upp av både sol och värme från väggen kan du förlänga odlingssäsongen för dina växter och blommor.

Oftast placerar man växthuset så att den får sol större delen av dagen. Det kan ge lite bekymmer under sommaren. Den kan nämligen värma upp ditt bostadshus om värmen inte ventileras ut på ett bra sätt (ligger vägg-i-vägg med ditt hus). Detta kan man lösa genom att öppna fönster när värmen är som högst.

Växthus mot vägg Jonas
47 290 kr

Stilrent väggmonterat växthus / uterum som maximerar ytan för odling och umgänge! Välj ett kvalitetsväxthus du med och bli en av våra 100-tals nöjda kunder. Med en byggtid på bara några dagar och flexibel dörrplacering får ni ett nytt uteliv på nolltid

  • Inbyggd takavvattning
  • Tillverkad i Europa
  • 4 mm säkerhetsglas
Läs mer

Ett väggväxthus kan användas som orangeri, växthus, som ett uterum eller som en kombination av alla! Duka upp för en middag, läs en bok, inred som kontor, odla ett bananträd - möjligheterna är oändliga. En allt-i-allo för odling och umgänge helt enkelt.

Innan du köper ditt väggväxthus kan det vara bra att tänka på:

Svart väggväxthus

För att få till ett lite mer unikt och exklusivt utseende (jämfört med den vanliga, silvriga "aluminiumlooken") kan man välja ett väggväxthus i svart färg. Det är oftast enklare att matcha mot bostadshuset och ger ett dekorativt utseende på tomten.När man väljer modell är det viktigt att se till så att din nya favoritplats står tryggt och stadigt i vårt tuffa, nordiska klimat. Polhus väggväxthus tillverkas i högkvalitativt aluminium och gjuts på sockel för att klara av de hårdaste förhållanden.


Relaterat för väggväxthus

Alla Polhus Växthus

Bygglov växthus

Så bygger du ditt orangeri

Bygga växthus