Välkommen till Polhus nya webbplats! Samma tillförlitliga service - ny design.
Din kundvagn
Din kundvagn är tom, men så behöver det inte vara! Ring oss på 0200 - 120 310 om ni behöver rådgivning

Väggväxthus

Agneta Broman / 2 min läsning / Växthus

Ett väggväxthus är en “smart” variant av ett växthus som tar mindre plats på tomten och som dessutom tar del av värmen som väggen från bostadshuset avger. På så sätt hålls väggväxthuset fritt från frost på ett naturligt sätt och dina växter mår bättre i en varmare miljö i växthuset. Genom att värmas upp av både sol och värme från väggen kan du förlänga odlingssäsongen för dina växter och blommor.

Oftast placerar man växthuset så att den får sol större delen av dagen. Det kan ge lite bekymmer under sommaren. Den kan nämligen värma upp ditt bostadshus om värmen inte ventileras ut på ett bra sätt (ligger vägg-i-vägg med ditt hus). Detta kan man lösa genom att öppna fönster när värmen är som högst.

Ett väggväxthus kan användas som orangeri, växthus, som ett uterum eller som en kombination av alla! Duka upp för en middag, läs en bok, inred som kontor, odla ett bananträd - möjligheterna är oändliga. En allt-i-allo för odling och umgänge helt enkelt.

Innan du köper ditt väggväxthus kan det vara bra att tänka på:

  • Var ska du placera den och vad ska den användas till?

  • Har växthuset fönster för att enkelt kunna vädra och bibehålla en behaglig temperatur för dig själv och dina växter?

  • Har växthuset säkerhetsglas på alla fönster?

  • Överstiger väggväxthuset (eller väggväxthusens) totalarea 15 kvadratmeter? Här du hittar du mer information bygglov för växthus

  • Behövs det anmälan om byggstart i din kommun?

Svart väggväxthus

För att få till ett lite mer unikt och exklusivt utseende (jämfört med den vanliga, silvriga "aluminiumlooken") kan man välja ett väggväxthus i svart färg. Det är oftast enklare att matcha mot bostadshuset och ger ett dekorativt utseende på tomten.

När man väljer modell är det viktigt att se till så att din nya favoritplats står tryggt och stadigt i vårt tuffa, nordiska klimat. Polhus väggväxthus tillverkas i högkvalitativt aluminium och gjuts på sockel för att klara av de hårdaste förhållanden.

Relaterat för väggväxthus

Alla Polhus Växthus

Bygglov växthus

Så bygger du ditt orangeri

Bygga växthus

Mer än 20 års erfarenhet – samlat på ett och samma ställe.

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

GRATIS GUIDE

Bästa sättet att komma igång - vår guide!

30 sidor med illustrationer & förklaringar

Monteringsguiden innehåller värdefulla tips och råd från våra byggtekniska experter. Ett bra underlag och en handbok för dig som planerar att montera huset själv. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på innan du påbörjar bygget, vilka grundlösningar våra experter rekommenderar och hur monteringen går till.

Läs allt om detta och mycket mer i vår guide. Monteringsguiden skickar vi kostnadsfritt till din e-post. Lycka till med projektet!