Fler produktbilder

Basturum Eero 2 kvm

ArtikelNR.:SR-4310-Eero
2 kvm basturum i byggelement

Byggkit för basturum på 2 kvm – perfekt för 2-3 bastuälskare! I paketet ingår färdiga isolerade väggelement klädda med granpanel för väggar och tak, samt vackra lavar i lind. Välj ett smidigt bastupaket från Polhus du med och njut av långa bastubad hemma!

Tyvärr varan har utgått ur sortimentet. Denna produkt har utgått ur vårt sortiment och går ej att beställa längre
Klicka på "i" informationsikonen för att läsa mer om tillbehören.
24 190 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Beställningsvara
Slut i lager
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Detaljerna gör skillnaden

Få ut det mest av ditt basturum med våra tillbehör
Visa alla tillbehör

Mer information

  • Smidigt byggkit med färdiga byggelement som ni enkelt monterar ihop själv
  • Gediget material – panel i högkvalitativ gran och vackra lavar i lind
  • Vändbar glasdörr – ni väljer själv om ni vill ha den höger eller vänsterhängd
  • Fri frakt och smidig leverans med lossning vid tomtgränsen
  • Tryggt val – har ni frågor är ni alltid välkomna att ta kontakt med oss!

Längtar du efter en egen bastu där du kan koppla av hemma? Med våra byggkit är det ingen konst att uppfylla drömmen! I byggsatsen ingår färdiga isolerade byggsektioner med ångspärr för väggar och tak, invändigt och utvändigt klädda i klassisk granpanel. Byggkitet är anpassat för en bastu på 2 kvm – en lagom storlek för 2-3 personer. På de vackra lavarna i lind kommer ni att njuta av många härliga bastubad!

Hur gör jag?
Börja med att kontrollera att golvet är i våg och mät ut avståndet till befintliga väggar. Fäst grundstommen i golvet och skruva sedan ihop de färdiga byggelementen steg för steg enligt anvisningarna i manualen. Snart är ni redo för ert första bastubad!

Vi säljer årligen 100-tals basturum till mängder av nöjda kunder över hela landet. Om det uppstår några frågor i samband med beställning eller montering är ni alltid välkomna att ta kontakt med vår kunniga kundservice.


Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Mått & Specifikationer
- Golvyta: 1,9 kvm
- Bredd: 1440 mm
- Längd: 1440 mm
- Sidornas längd: 910 mm,1440 mm, 1440 mm, 910 mm, 750 mm (hörna)
- Takhöjd: 1990 mm
- Antal personer: 2-3 st
INGÅR VID LEVERANS
- Vägg/tak: Färdiga isolerade väggsektioner (68 mm) med 40 mm reglar, mineralullsisolering och ångspärr klädda med 14 mm panel av nordisk gran
- Golv: Ingår ej
- Bastudörr: Glasdörr i 8 mm härdat säkerhetsglas 590 x 1853 mm (vändbar höger/vänster)
- Bastulavar: 2 st i massiv lind
- Aggregat: Medföljer ej, finns som tillval
- Ventiler: 2 st, en för tilluft och en för frånluft
- Lampa: 1 st inkl lampskydd (glödlampa ingår ej)
- Aggregatskydd & golvgaller: Medföljer
- Skruv & spik: Medföljer

Även köpta produkter