Transport och leverans

Leveransvillkor 

Leverans sker till kundens leveransadress. På Polhus erbjuder vi alltid fri frakt vid order över 990 kr. Normalt kan leverans ske omgående från vårt lager. Leverans planeras inom 10 arbetsdagar om varan finns i lager. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar. 

Vid leverans till öar utan fast vägförbindelse tillkommer det en fraktkostnad. Du kommer att bli aviserad om den extra kostnaden efter lagd beställning. 

Det är ditt ansvar som kund att anslutningsvägen till din leveransadress medger framförande av tung trafik. Genom bekräftelse av beställning garanterar du som kund att erforderligt tillstånd från vägförening har inhämtats och att vägen i fråga om framkomlighet och bärighet tillåter den transport som leveransen innebär. 

Våra bilar kör så nära din leveransadress som möjligt och lämnar av din leverans, vi erbjuder inte inbärning. Generellt gäller att lossning vid leverans innefattar varans förflyttning från transportfordonet till plats inom räckvidd för transportfordonet räckvidd (för kranbil max 10 meter). 

Polhus samarbetar med kända speditionsföretag som garanterar snabba leveranser till Sveriges alla orter. 

Smart package: En del av våra produkter är s.k. smart package och kan levereras med lastbil med baklift, chauffören lossar godset själv hos er. Avlastning sker med palldragare (Gäller inom Sverige, öar undantagna).  

Produkter som så kräver leverans med kranbil och ställs av i direkt anslutning till lossningsplatsen på din adress.

Retur

Vid retur från kund till oss, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Vid distansavtal: Om du ångrar köpet, får du själv betala returfrakten

Ej mottagna varor

Om du ej är anträffbar vid avlastning av din beställning eller att vägen ej är framkomlig debiteras du för de kostnader som uppstår för så kallad bomkörning. Detta innebär kostnader som uppkommit för Polhus i samband med utkörning och retur av din order. Observera att dessa kostnader kan bli omfattande (upp till 5 000 kr)

Garanti Polhus AB står för eventuella fel eller skador som upptäcks i samband med att produkterna packas upp. Skadade delar ersätts mot nya utan kostnad.