Bastutillbehör

Den fasta inredningen är densamma i nästan alla bastur – lavar, golvtrall och kanske någon pall. Egentligen behövs det inte så mycket mer, men det är som bekant de små, små detaljerna som gör det. Det är de bastutillbehör man utrustar bastun med som ger den en personlig prägel.

I valet av termometrar, stävor och skopor bestämmer man om det ska vara en traditionell eller modern bastu, eller rentav en futuristisk. Eller en blandning av flera stilar. Oavsett vilken väg man vill gå finns massor av bastuprodukter att välja på. Vilka tillbehör bastun behöver vet bara ägaren.

Eftersom bastun alltid innehåller mycket trä kan detaljer i glas eller metall verkligen sticka ut. Därför kan man välja att sätta upp en termometer i brons eller borstat stål, eller en med digital display som tydligt visar temperaturen från alla vinklar även när bastun är full av vattenånga. Fast det kan också vara kul att gå ”all-in” trä och fylla träväggarna med lampskärmar i trä, termometer på träplatta, träkrokar och trähandtag. Det är få rum där trä känns mer rätt än just en bastu.

Har man ett vedeldat bastuaggregat faller det sig naturligt att tillbehören till den är av metall, som spiskrokar, rakor och askhinkar. Men om man vill kan man ju försöka gömma undan metallverktygen bakom en vedkorg i trä.

Bastustävor är vanligtvis tillverkade i trä, men även där finns alternativ av plåt och plast. Välj de bastutillbehör du behöver eller de som piffar upp rummet tack vare sin skönhet och charm. Det går alltid att lägga till fler tillbehör till bastun efter hand.

Läs mer
FILTRERA PÅ UNDERKATEGORI