Bastustugor och bastuhus

Funderar du också på att bygga bastustuga eller bastuhus? 

Vi har bastat i stora delar av Europa ända sedan medeltiden. Det är ett både trevligt och skönt sätt att tvätta sig under sociala och avslappnade former, och dessutom rena hälsokuren att låta porerna svettas ut bakterier och slaggprodukter. När bastun inte användes för bastubad brukades den tidigare ofta för att torka lin, säd och malt, men också för att röka mat.

Och än idag är en bastustuga på tomten mångas dröm. Ordet bastu är från början en förkortning av ordet badstuga, ett fristående hus där man kan sitta i värmen och ändå ha nära till kylan utanför. Eller till vatten! Har man en sjö eller pool runt knuten är det perfekt med ett bastuhus. Det finns inget skönare än att kasta sig i vattnet efter att först ha grillat kroppen mör inne i bastun. Nyttigt är det också!

Att bygga bastustuga behöver inte vara ett avancerat projekt

Tyvärr stannar mångas dröm om att bygga bastustuga vid en dröm, trots att det kan göras ganska enkelt genom att köpa en bastu som byggsats kan de flesta förverkliga drömmen om en utebastu. Polhus levererar bastuhuset i ett paket med alla delar, allt virke, dörrar, fönster och – om kunden så önskar – bastuaggregat, elektriskt eller vedeldat. Bastubyggsatsen är utformad på ett sådant sätt att den ska gå att sätta ihop med ledning av manualen även för kunder som saknar tidigare erfarenheter av att bygga hus. Sedan finns våra byggexperter såklart med som bollplank och konsulter på telefon och epost tills bastun står på plats.

Stort utbud av bastustugor och bastuhus

Ibland är det största problemet att välja bastustuga/bastuhus. Det finns ju så många olika modeller, storlekar, material och träslag, stora eller små fönster, vedeldat eller elaggregat och en rad olika tillbehör. Kanske vill man ha en liten, snabbuppvärmd bastu där den egna familjen kan bada några gånger på sommaren, och som kan användas som förråd för utemöblerna på vintern. Eller också vill man slå på stort med en stor bastustuga med tillhörande omklädningsrum/relaxavdelning dit man kan bjuda in större sällskap, och kanske en altan där vännerna kan fortsätta att koppla av i ett svalare klimat än inne i bastun. Kanske passar man på att skaffa en badtunna och skapar rena hemmaspat! Vem vet, när det här är klart är det möjligt att ni tillbringar mer tid i och i anslutning till bastuhuset än i boningshuset.

Tanken är att endast fantasin ska sätta gränserna för er bastudröm. Vi försöker tillhandahålla allt som behövs, från bastustuga till aggregat, skorsten, lavar, termometer och belysning.

Läs mer

Bastustugor

  • Hög virkeskvalitet
  • Enkel montering
  • Fri frakt
Bastu Hannu

Bastu Hannu

10,5 kvm
79 990 kr

Hannu är en rejäl bastustuga i modern design. Stugan levereras i färdig byggsats – inklusive måttanpassade lavar i asp!

Läs mer
Bastu Jari

Bastu Jari

14,8 kvm
99 990 kr

Trevlig knuttimrad bastustuga i modern design för 7-8 personer. På de vackra lavarna i asp kan ni njuta av långa varma bastubad. Gör som mängder av nöjda Polhus-kunder och välj en av våra smidiga byggsatser, så bygger ni upp bastun på ett kick. Sen återstår bara att samla vännerna för en festlig bastuinvigning!

Läs mer
Bastu Henri

Bastu Henri

14,8 kvm
95 590 kr

Trevlig knuttimrad bastustuga med sittplats för 7-8 personer. De stora fönsterpartierna ger stugan en modern look och bjuder in naturen utanför. Relaxrummet blir en trevlig plats för både ombyte och umgänge med vännerna. Gör som mängder av nöjda Polhus-kunder och välj en bastustuga med stil! Den smidiga byggsatsen bygger ni ihop på bara några dagar. Psst! Måttanpassade bastulavar i asp ingår!

Läs mer
Bastu Olli

Bastu Olli

4 kvm
54 490 kr

Liten mysig bastu på 4 kvm med stora fönster. Levereras i färdig byggsats – inklusive vackra bastulavar i asp!

Läs mer
Bastu Jorma

Bastu Jorma

4 kvm
45 990 kr

Ljus och fräsch knuttimrad bastu med två fönster – levereras med fina bastulavar i asp.

Läs mer
Bastu Jussi

Bastu Jussi

Jussi 4 kvm
43 790 kr

Att ha en egen bastu är för många rena drömmen. Är man ute efter en enklare bastu i behändig storlek med tidlös design som dessutom passar på varje tomt är vår bastu Jussi en mycket bra kandidat. Jussi levereras i färdig byggsats – inklusive vackra bastulavar i asp.

Läs mer
Bastu Kivi

Bastu Kivi

4+4 kvm
72 990 kr

Knuttimrad bastu med stora fönster och två avdelningar. Levereras som färdig byggsats – inklusive vackra bastulavar i asp.

Läs mer
Bastu Paavo

Bastu Paavo

4+4 kvm
72 590 kr

Rymlig bastu med två avdelningar och flera fönster. Levereras i färdig byggsats – inklusive vackra bastulavar i asp!

Läs mer
Bastu Timo

Bastu Timo

8,51 kvm
59 390 kr

Timo är en mysig bastu i modern design. Stugan levereras i färdiga väggelement för enkel montering. Vackra bastulavar i asp ingår!

Läs mer
Bastu Vinja

Bastu Vinja

4 + 4 kvm
71 390 kr

Lyxig bastu med separata avdelningar plus altan

Läs mer
Folkbastun

Folkbastun

4 kvm + 4 kvm
65 390 kr

Rymlig bastu med två rum på 4 kvm vardera samt altan

Läs mer
Bastu Mauri

Bastu Mauri

9,93 kvm
59 990 kr

Trevlig knuttimrad bastustuga - perfekt till 7-8 personer! Välj en kvalitetsbastu från Polhus du med och samla vännerna för härliga bastubad. Den smidiga byggsatsen monterar ni enkelt ihop själv!

Läs mer
Bastu Oscar

Bastu Oscar

Färdigmonterad 6,2 kvm
137 990 kr

Färdigmonterad bastustuga som levereras komplett med belysning, lavar och panel.

Läs mer

Bastutunnor