/ Färdig grund 20 kvm
Färdig grund 20 kvm

Färdig grund 20 kvm

ArtikelNR.: foundation20
Färdig grund 20 kvm

Slipp det tunga grävarbetet och få en smidig start på ditt drömprojekt! Vi tar hand om allt för att säkerställa en färdig och pålitlig grund.

24 990 kr
Inklusive moms
Fri frakt över 1990 kr!
Lagerstatus: Beställningsvara Leveranstid: 4 - 6 veckor

Mer information

  • Enkelt och bekvämt
  • Tryggt val – stabil grund av våra installatörer
  • Tillsammans med dig utvärderar vi din mark och väljer den mest lämpliga grundlösningen
  • Går fort och du slipper grävarbetet

Har du hittat ditt drömprojekt hos oss på Polhus? Grattis! Då har du valt en praktisk paketlösning av bästa kvalitet och det är hög tid att planera vilken grund din byggnad ska vila på under många år framöver. Låt Polhus installatörer hjälpa dig med grunden, så slipper du det tunga grävarbetet.

Vi har två olika typer av grundlösningar. Antingen installeras en grund med markskruv eller så anläggs en mer traditionell grund – där vi schaktar bort jorden, lägger makadam och placerar ut betongblock som grundunderlag. Vilken typ av grund som kan anläggas på din tomt beror på markens förutsättningar. Om det finns berg, stenar eller om tomten har en betydande lutning där huset ska placeras kan markskruvar vara svåra att använda. Våra erfarna installatörer kommer att göra en bedömning av marken och välja den lösning de finner mest lämplig.

VARFÖR MARKSKRUV:

Att anlägga en grund med markskruvar är en enkel och effektiv process där man slipper det traditionella grävarbetet. Det gör att arbetet kan utföras under större delen av året – oberoende av årstid. Om möjlighet finns att inte använda grävmaskin vid montering av markskruvarna så minimeras påverkan på befintliga markytor. Dessutom genererar markskruvar betydligt mindre koldioxidutsläpp jämfört med konventionella grundmetoder. Markskruvar ger en stabil och pålitlig grund som inte tar lång tid att anlägga.

VARFÖR TRADITIONELL GRUND:

Att välja en traditionell grund är ibland det mest praktiska alternativet. Processen är snabb och tar ungefär en dag. Vi använder en mindre grävmaskin under schaktningen för att minimera påverkan på din trädgård så mycket som möjligt. Cirka 200-400 mm matjord tas bort för att skapa en solid yta. Därefter placeras en markduk och makadam på ytan som sedan packas noga för att skapa en stabil grund. Betongblock (leccablock) läggs och vägs in på bädden av makadam för en jämn fördelning av lasten och långsiktig stabilitet. På detta sätt skapas en pålitlig och hållbar traditionell grund.

VAD HÄNDER EFTER BESTÄLLNINGEN:

Efter att du har beställt vår grundläggningstjänst kommer du att få en checklista från oss via e-post. I checklistan förklarar vi hur du genomför en markundersökning på platsen där byggnaden ska stå och hur du rapporterar resultaten. Vi kommer att behöva din medverkan för att våra installatörer ska kunna förbereda rätt grund. Vi beskriver detaljerat hur de olika stegen genomförs och uppskattar din medverkan!

Har du frågor angående grundläggning med markskruv eller med traditionell grund, är du välkomna att ta kontakt med oss, så berättar vi mer!

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Att tänka på vid användning av vår grundläggningstjänst

- : Platsen skall vara röjd och tillgänglig

- : Husets placering skall vara tydligt utmärkt på tomten

- : El ska vara tillgängligt och fritt att använda

- : Markledningar skall vara utmärkta på tomten

- : Installera avlopp och elledningar innan grunden monteras

- : Bärlinor av impregnerat trä följer med i husleveransen

- : Priset är fast om alla förutsättningar för att utföra arbetet finns

- : Plintplanerna i våra manualer följs inte alltid

- : Jord som schaktas av kommer att placeras i anslutning till huset

- Mer detaljerad information om villkoren: finns i filen "Villkor"

Liknande produkter

Även köpta produkter