Fler produktbilder

Huum drop 6 kW med styrenhet + sten

ArtikelNR.:HUUM-DROP-6KW-ODS
Huum drop 6kw, + Styrenhet upp till 18 kw + sten (runda)

Smidigt aggregatpaket för den stilsäkra med aggregatet Huum Drop 6kW, en praktisk lokal styrenhet och vacker rund sten. Huum Drop är ett dekorativt och högpresterande aggregat som skapar en trevlig atmosfär i bastun. Välj ett praktiskt aggregatpaket och njut av långa bastubad med vännerna!

Tyvärr varan har utgått ur sortimentet och går ej att beställa längre.
10 976 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Beställningsvara
Leveranstid: 1 till 2 veckor
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Mer information

Letar ni efter ett aggregat som inte bara är funktionellt utan också riktigt snyggt? Välj vårt praktiska aggregatpaket med det moderna aggregatet Huum Drop, praktiskt styrenhet samt vackra runda stenar.

Huum Drop är ett vackert designat aggregat som inspirerats av klassisk skandinavisk formgivning. Det droppformade stenmagasinet ger mild värme med långvarig ånga för behagliga bastubad. Med den medföljande styrpanelen ställer ni enkelt in värme och tid för uppstart. Stenarna, tillsammans med aggregatets termostat gör att en exakt och jämn temperatur kan hållas utefter önskemål.

Eftersom storleken är behändig är aggregatet lättplacerat och passar även i mindre bastur. Fullända din bastu med ett smidigt och stilsäkert aggregatpaket!

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Ingår i paketet
- Bastuaggregat: HUUM DROP – 6 kW 230V
- Styrenhet: HUUM 18 kW – Lokal
- Stenpaket: Bastustenar runda 60 kg
Tekniska specifikationer
- Effekt: 6 kW
- Rek. m3 (isolerat utrymme): 5 - 10 m3
- Stenmagasin: 55 kg
- Vikt utan sten: 11 kg
- Yttermått B x D x H: 390 x 350 x 590 mm
- Säkring A: 3 x 10
- 230 V 1 N~ kablar: 5 x 1,5 mm2
Säkerhetsavstånd
- Till sidan: 100 mm
- Till golv: 120 mm
- Fram: 100 mm
- Till tak: 1200mm

Liknande produkter

Även köpta produkter