Sunwind solcellspaket – Solpanel 200W

ArtikelNR.:202320
Solcellspanel på 200W, inkl. kylskåp

Effektivt och kraftfullt solcellspaket – inklusive ett energisnålt kompressorkylskåp.

29 950 kr
Inklusive moms
Delbetala räntefritt från: 3 179 kr /månad
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Lagervara (3 st)
Leveranstid: 4 till 8 arbetsdagar
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Mer information

Ett komplett solcellspaket till Attefallshuset eller sommarstugan. Perfekt för dig som vill ha en enkel, miljövänlig och kostnadseffektiv energilösning. Paketet innehåller ett energisnålt kompressorkylskåp och allt du behöver för att enkelt komma igång med solenergi. Paketet täcker de grundläggande behoven såsom belysning, TV, vattenpump och annan mindre elektrisk utrustning och är dessutom beräknat att kunna driva ett 12V kylskåp (110 liter). Solcellspaketet passar dig som använder din stuga periodvis – från tidig vår till höst och i längre perioder under sommaren.

Solpanelerna är väl anpassade efter nordisk klimat, vilket gör att de tål stora temperatur- och klimatväxlingar. I paketet ingår ett energisnålt kompressorkylskåp på 110 liter med köldfack och underhållsfria AGM batterier på totalt 520 Ah.  Sunwinds paneler har en lång livslängd vilket gör solcellspaketet till en väl vald investering som kommer hålla i många år framöver! 

Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Manualer och ritningar - Ladda hem och skriv ut

Specifikationer

Ingår i leveransen
- : 1 st solpanel 200W
- : 1 st Kylskåp 110 ltr 12V
- : 1 st väggkonsol
- : 1 st regulator Peak Power 2.0 20A
- : 1 st säkringsbox 2 x 10A 1 x 16A
- : 2 st batteri AGM 260Ah
Kopplingsmaterial som ingår
- : 1 rulle kabel 2 x 2,5 mm²
- : 2 pkt kabelklammer
- : 4 st stickpropp
- : 4 st vägguttag
- : 4 st kopplingsdosa
- : 1 st batterikabel
- : 1 st mellankoppling 2 batterier (50 mm²)
- : 1 st övergång till cigg.uttag
- : 1 st kabel solpanel/regulator ca 5 m
- : 1 st skruvpåse
- : 1 st manual/monteringsanvisning

Liknande produkter

Även köpta produkter