Fler produktbilder

P9060 Isoleringspaket för Insida 195mm

ArtikelNR.:00740260-00
Isoleringspaket, insida

Komplett isoleringspaket för insidan av ditt P9060-fritidshus.

43 590 kr
Inklusive moms
Självklart fri frakt!
Lagerstatus: Beställningsvara
Leveranstid: 1 till 2 veckor
Begär offert
Ja
Ange antal samt din epostadress så hör vi av oss inom en arbetsdag.

Det går även bra att ringa direkt på: 0200 - 120 310

Mer information

I ett hus försvinner en stor del av värmen genom väggarna. För att undvika detta kan man välja isolera dem. Att välja att isolera inifrån är betydligt mycket enklare än att göra det utifrån, och påverkar dessutom inte husets exteriör.

Bortsett från den mest uppenbara anledningen till att isolera, att förhindra den invändiga värmen från att smita ut, finns det även många andra anledningar till att göra det. En anledning som många inte tänker på, är det faktum att isoleringen inte bara värmeisolerar utan även ljudisolerar. Med andra ord slipper du genom att isolera det utvändiga buller som man annars har svårt för att undvika.

Montering av materialet inifrån (se ovan bild) enligt nedan:
1. Invändig panel eller annat material som innervägg. (Ingår ej i denna sats)
2. Regel 45 x 195 mm. (240st glidregelsjärn monteras på reglarna, finns som separat artikel)
3. Isoleringsmaterial 195 mm mellan reglar.
4. Vindduk.
5. Väggprofilerna. (Ingår stugans byggsats)

Vilken typ av grund ska jag välja?

Plintgrund är ett vanligt alternativ vid hemmabyggen. Till de flesta av våra hus har vi plintplaner som ni kan följa. Ni hittar plintplanen i manualen, vanligtvis längst bak. 

En mer ambitiös variant som vanligen används vid större byggnationer är att gjuta en betongplatta.

Vill ni ha hjälp med grundläggningen kan ni också välja att beställa grundläggning med markskruv genom oss. Då kommer vår samarbetspartner Sluta Gräv ut och sätter markskruven. Markskruv är ett smidigt alternativ till plintar.

Ni kan läsa mer om grundläggning här.


Kan man anpassa huset? T.ex. lägga till eller ta bort dörr/fönster, flytta väggar etc

Våra hus säljs som färdiga byggsatser och större förändringar, som att ändra husets yttermått, är inte möjligt att göra. Vilka förändringar man kan göra skiljer sig lite åt beroende på vilken modell man väljer och om det är ett knuttimrat hus eller ett elementhus. Att lägga till fönster och dörrar är nästan alltid möjligt.

Knuttimrade hus

Våra knuttimrade hus kan man vanligen spegelvända, då stockarna är likadana på in- och utsida. Man vänder då helt enkelt stockarna vid montering. Om ni spegelvänder hela huset blir planlösningen spegelvänd även invändigt. För att det ska fungera att spegelvända huset krävs dock att huset är symmetriskt uppbyggt. Att flytta invändiga väggar utan att spegelvända huset är vanligen inte möjligt, då även innerväggarna har knutar på utsidan. Vill ni flytta fönster eller dörrar går det ofta att lösa genom att flytta timmerstockar från en sida huset till en annan.

Elementhus

I våra elementhus ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut, då de är uppbyggda av färdiga byggelement. Om storleken på elementen är densamma är det möjligt att byta plats på dem. Man kan därför många gånger flytta fönster och dörrar även i elementhusen.

Ta bort fönster eller dörrar

Vill ni ta bort fönster eller dörrar i husen blir det lite knivigare. Då behöver ni antingen köpa till extra virke (knuttimrade hus) eller ett extra element (elementhus).

Vi har också ett knuttimrat hus helt utan fönster och dörrar, som vi kallar Attefallshus Blind - där ni har större flexibilitet att välja vilka fönster och dörrar ni vill. 

Om ni är osäkra på vad som är möjligt att ändra rekommenderar vi er att ta kontakt med vår kundtjänst.


Vad ska jag tänka på gällande ventilation?

En bra ventilation tar bort lukt och matos samt förhindrar fuktrelaterat mögel. I isolerade hus behöver man både från- och tilluftsventil för att få ett bra ventilationsflöde. Vi rekommenderar att man sätter en tilluftsventil i varje rum i huset samt en mekanisk eldriven frånluftsventil i badrummet. Då skapar man ett undertryck när man sätter på ventilen i badrummet, den tvingar luft att sugas in genom de tilluftsventiler som placerats i de övriga rummen och skapar en bra luftcirkulation i huset. Om ni använder fuktstyrd frånluftsventil som kan vara igång även när ni inte är på plats så säkerställer ni att fukt inte blir stående i huset i perioder när huset inte används. Vi har även en solcellsdriven ventil som aktiveras automatiskt när solen är uppe som kan vara ett alternativ till en mekanisk fläktlösning.

I oisolerade hus som t.ex. förråd räcker det med en frånluftsventil då huset i sig själv inte är tätt vid fönster och dörrar. Även här rekommenderar vi den solcellsdrivna ventillösningen. 

Hur är huset paketerat?

Husen levereras på inplastade pallar. Mått och vikt för paketen hittar ni under rubriken Specifikationer en bit ner på produktsidan för respektive hus. Skulle informationen fattas för just det hus ni tittar på är ni välkomna att ta kontakt med oss, så kollar vi upp det.

Specifikationer

Mått & specifikationer
- 243 LPM Byggregel: 45 x 195 x 5400, gran, dimensionshyvlat, obehandlat
- 95,19 m2 Vägg-/bjälklagsskiva: 195 x 565 x 1170, stenull
- 1st rulle Vindskydd: L = 50 m B = 2.7 m, 137.5 m2/rulle
- 2st rullar Byggfolie: 2,7 x 25 m
- 243,6 LPM Glespanel: 28 x 70 x 4200 mm, gran, dimensionshyvlat, obehandlat
- 2st paket Träskruvar (100st): 5,0 x 60, cutters

Liknande produkter

Även köpta produkter