Välkommen till Polhus nya webbplats! Samma tillförlitliga service - ny design.
Din kundvagn
Din kundvagn är tom, men så behöver det inte vara! Ring oss på 0200 - 120 310 om ni behöver rådgivning

Alla artiklar

Nedan listas samtliga av våra artiklar rörande byggande och inredning.
 • 8 tips för att ta kontroll över ditt garage
  8 tips för att ta kontroll över ditt garage
  Tillhör du dem som inte får plats med bilen i garaget, för där inne är det så stökigt att du inte vet var du ska börja reda upp i röran? Här följer åtta tips för att optimera garageutrymmet.
  Läs mer
 • Friggebod har man alltid nytta av
  Friggebod har man alltid nytta av
  ”Om jag bara hade ett rum till!” Det har vi alla tänkt. Några av oss tänker det hela tiden. Hur stora bostäder vi än har tycks de alltid vara precis ett rum för små. En friggebod är lösningen. Köper man den som byggsats har man det där extra utrymmet på nolltid, och trots att friggebodar bara är 10-15 kvadratmeter finns det många olika varianter. De flesta har öppen planlösning, bara ett enda stort rum, men det finns tvårummare också. En del har många och stora fönster medan andra nästan inte har några alls. 
  Läs mer
 • Friggebod – ett gästhus på tomten
  Friggebod – ett gästhus på tomten
  En friggebod kan man använda till mycket: hemmakontor, förråd, mörkrum, verkstad … Allra bäst behöver man den kanske när det dyker upp tillfällig utrymmesbrist. Om man inte har väldigt återkommande nattgäster är det få människor som inreder ett extra sovrum. För då står det ju helt obrukat när ingen hälsar på, vilket för de flesta av oss är normalläget.
  Läs mer
 • Förråd – ingen gammal dröm
  Förråd – ingen gammal dröm
  Många drömmer om en walk-in-closet medan andra ser en fullt utrustad verkstad framför sig där de kan meka och stöka till bäst de vill. Barn vill ha en koja, kanske uppe i ett träd dit vuxna inte äger tillträde, och de vuxna spelar på lotto för att ta hem drömvinsten och skaffa sig ett eget slott. Grovt förenklat såklart, en del drömmer varken om slott eller koja, och absolut ingen människa har haft en gammal orealiserad dröm om att skaffa ett förråd. Ett förråd är ett fyrkantigt skal med enda användningen att fylla med saker man för närvarande inte behöver, det är snarare motsatsen till ett drömhus.
  Läs mer
 • Montering av Bastuaggregat och Skorsten
  Montering av Bastuaggregat och Skorsten
  Montera brandväggsskivor i det hörn av rummet där aggregatet ska placeras. Dessa skivor kan sedan målas eller täckas med klinkers eller kakelplattor, men tänk då på att välja en beläggning som klarar av värmen utan att missfärgas. Skivorna kan också lämnas som de är. Med bastuaggregatet på plats hamnar de ändå inte i blickfånget.
  Läs mer
 • Bastu – en plats att vara som man är
  Bastu – en plats att vara som man är
  Världen är full av jakt på statusmarkörer. Det gäller att ha de rätta kläderna, den rätta stilen, frisyren och bilen. För att inte tala om att synas med rätt personer. Allt för att visa att man själv är framgångsrik, någon att se upp till och ta på allvar. Aldrig förr har mänskligheten varit så besatt av status.
  Läs mer
 • Lusthusets historia
  Lusthusets historia
  Lusthus må vara populära nu, men det är sannerligen ingen ny företeelse. Redan på 1600-talet, när renässansens trädgårdar utrustades med labyrinter satte man upp lusthus i anslutning. Sedan följde barockträdgårdarna med sina geometriska mönster – och lusthus. Under andra halvan av 1700-talet kom romantikens trädgårdar och engelska parker. Bort med de räta vinklarna och labyrinterna, fram för slingriga grusgångar, broar med valv, oregelbundna stenpartier, och – återigen – lusthus.
  Läs mer
 • Fritidshus – en dröm att realisera
  Fritidshus – en dröm att realisera
  En sommarstuga, ett litet torp eller ett modernt fritidshus, där man kan ladda batterierna när man behöver en paus i vardagen är något många längtar efter. Tänk att få odla sina egna tomater, bygga en bokhylla eller bara sitta med en kaffekopp i handen och njuta av fågelkvitter. Det är livskvalitet!
  Läs mer
 • Förråd är ingenting att skämmas över
  Förråd är ingenting att skämmas över
  Förråd skaffar man primärt för att få ordning. Det är skönt att alltid veta var man har sina ägodelar och att kunna förvara dem på en skyddad plats som en förrådsbyggnad på tomten.
  Läs mer
 • En lekstuga för alla
  En lekstuga för alla
  Lekstugor köper man för barnens skull. Samtidigt ska man inte sticka under stolen med alla fördelar för barnens föräldrar. Som förälder finns det ingenting roligare än att glädja sina barn. Ger man dem ett hus blir man dessutom en superförälder i deras ögon, och det är också en bra känsla. Alla vuxna som hade en lekstuga som barn kommer ihåg hur det var att få ett eget litet hus på tomten. Det är klart att man vill ge detta även till sina egna barn.
  Läs mer
 • Friggebod – en plats att leva
  Friggebod – en plats att leva
  En friggebod skaffar många för att få lugn och ro, ett eget hus där man kan kan läsa, skriva och arbeta under tystnad. Men det går att tänka tvärtom. Genom att friggeboden är en fristående byggnad med isolering i väggarna går det att både leva och leva om där, utan att störa lugnet för familjen eller radhusgrannarna.
  Läs mer
 • Utedass – den miljövänliga framtiden
  Utedass – den miljövänliga framtiden
  Att sätta upp ett utedass är inte att försöka vrida tiden 200 år tillbaka. Tvärtom! Idag vet vi att det inte gagnar miljön att blanda ut människans restprodukter med vatten, frakta dem till en reningsstation där man sedan återigen ska rena vattnet. Den hanteringen är dyr både för jorden och plånboken, oavsett om transporten görs i rör och ledningar eller med hjälp av lastbil genom slamtömning. Både ”ettan” och ”tvåan” kan istället användas vid odling genom att förvandla avfallet till gödsel.
  Läs mer
 • Ett hjärterum att filosofera i
  Ett hjärterum att filosofera i
  Många har bilden av utedass som fallfärdiga, smutsiga hus med gistna dörr. Där går man in, gör det man ska, går ut igen och hoppas att det dröjer länge till nästa gång. Men så behöver det inte alls vara. Ett utedass ska vara ett stabilt och inbjudande hus där man vill ta sig tid.
  Läs mer
 • Badtunnan, det nya mötesrummet
  Badtunnan, det nya mötesrummet
  Hur ofta pratar du med en grupp andra människor? Kanske inte så frekvent, åtminstone inte som tidigare. Den nya tekniken har många fördelar, men den har också trängt ut det personliga samtalet. Ta bara lunchrummet på jobbet. Förr träffade man sina kollegor och åt lunch där. Man kanske inte bara träffades på lunchen, det kunde bli ett par fikapauser också. Men så skaffade varenda människa en smartphone och vips så behövdes inte medmänniskor för att vara social, sällskap går att få på telefonens skärm.
  Läs mer
 • Att bada under stjärnorna
  Att bada under stjärnorna
  Utvecklingen i samhället går framåt vare sig vi vill det eller inte. Det finns många fördelar med det, men tyvärr innebär det också att stressen ökar. Allt fler blir utbrända och sjukskrivna med utmattningssyndrom när tempot i livet blir allt för uppskruvat. Några veckors semester på sommaren räcker inte för att neutralisera hets och stress under övriga året. Vi måste därför hitta andningshål i vardagen, sätt att slappna av och återfå kontrollen.
  Läs mer
 • Garaget, nya favoritrummet?
  Garaget, nya favoritrummet?
  Garaget kan upplevas som den tråkigaste lokalen i hemmet – ett rum att parkera i, punkt. Men ett garage är mycket mer än så, det kommer du att märka så fort du har ett. Eller en carport, det är ju taket som är viktigast.
  Läs mer
 • Inte bara för bilen
  Inte bara för bilen
  Det är skönt att ha ett garage eller en carport där bilen står i skydd för väder och vind, men ett garage kan användas till mycket mer än parkeringsplats. Där kan man förvara cyklar, gräsklippare eller utemöbler. Delar av året kanske man ställer båten i garaget eller carporten.
  Läs mer
 • Middag i lustfyllt hus
  Middag i lustfyllt hus
  Att bjuda på en minnesvärd middag är en konst. Man kan bjuda på något spektakulärt ingen annan bjudit sina middagsgäster på eller laga något man gjort så många gånger att man förfinat receptet till perfektion. Fast egentligen är det ju sällan maten som gör en middag till något alldeles extra. Istället är det allt runtikring som förvandlar måltiden till ett event att minnas. Det är sällskapet och inramningen som gör festmåltiden.
  Läs mer
 • Bada som på medeltiden
  Bada som på medeltiden
  Man kan tro att bastu är ett nytt påfund, särskilt om man ser modernt designade elektriska bastuaggregat med trådlös fjärrkontroll, men människan har faktiskt bastat ända sedan medeltiden. Eller möjligen ännu längre. Persiska nomadfolk sägs ha använt sig av så kallade ”svettbad” redan för tretusen år sedan. I Norden har man troligen badat bastu i tvåtusen år och idag är Tammerfors i Finland officiell huvudstad för bastubad.
  Läs mer
 • Kan man bo i ett attefallshus?
  Kan man bo i ett attefallshus?
  Attefallshus är små, praktiska och relativt billiga. De fungerar tveklöst som hemmakontor eller gäststuga, men kan man verkligen bo på 25-30 kvadratmeter? Det verkar osannolikt om man är van vid en större bostad, men det finns människor som helt frivilligt bosätter sig i husbilar och husvagnar, och de är ju ännu mindre.
  Läs mer
 • Friggebod – ett eget hus
  Friggebod – ett eget hus
  Att leva i ett parförhållande eller bo med en familj är eftersträvansvärt för många. Har man ett helt hus finns det ofta en vrå där man kan få vara ifred när man behöver egentid. Men nog drömmer de flesta om att ha något eget ibland, ett ställe där man kan låsa om sig eller veta att det man lämnar där är i samma skick och ordning när man kommer tillbaka.
  Läs mer
 • Lekstugor skapar kreativitet
  Lekstugor skapar kreativitet
  För barn kan en lekstuga bestå av plywoodskivor och brädlappar, men det finns ingen anledning att en lekstuga ska se vara en sorglig brädhög på tomten. Lekstugor kan och ska se bra ut. En stuga från Polhus ser ut och funkar som ett riktigt hus, det är bara väldigt mycket mindre.
  Läs mer
 • Fritidshus – borta bra, men hemma bäst
  Fritidshus – borta bra, men hemma bäst
  Coronapandemin och miljötrender som resulterat i allt färre privata flygresor har gjort oss mer benägna att semestra på hemmaplan. Det som började lite ofrivilligt har fortsatt som ett högst avsiktligt val. Poängen med att semestra är att vara ledig och ta det lugnt, umgås med familjen och ladda upp inför den stressiga vardagen, men chartersemestrar är allt annat än stressfria.
  Läs mer
 • Ordning och reda med förråd
  Ordning och reda med förråd
  Att skaffa ett förråd kan tyckas vara det tråkigaste köp man kan göra. Det är ju ingenting mot en paviljong, ett uterum eller ett attefallshus som går att bo i. Ett förråd är fyra väggar och tak. Kanske inte ens några fönster.
  Läs mer
 • Fritidshus med standard för heltid
  Fritidshus med standard för heltid
  Coronapandemin har lett till en ny grön våg. Arbetsgivare började rekommendera sin personal att jobba hemifrån för att minska smittspridningen och många upptäckte fördelarna med att vara hemma på dagarna. Det innebär att kunna äta frukost med sina barn, slippa sitta i bilkö till jobbet, spara in restiden och kunna laga sin egen lunch i lugn och ro. De möten man tidigare hade i konferensrum gick alldeles utmärkt att ha över internet. Ofta blev de också mer effektiva och strukturerade än om man varit tvungen att samlas på en och samma plats.
  Läs mer
 • Så här enkelt monterar du grunden
  Så här enkelt monterar du grunden
  Alla hus börjar med grunden, oavsett om det är en redskapsbod på en kvadratmeter eller en tvåplansvilla. Något som också gäller alla byggnader är att om man slarvar med grunden går det inte att rädda upp situationen genom att bygga ett extra bra hus. Grunden är liksom … grundläggande.
  Läs mer
 • Vad får huset kosta?
  Vad får huset kosta?
  När man bygger ett hus drar kostnaderna lätt iväg. Det är svårt att i förväg tänka på allt som kostar, detta då oförutsedda utgifter dyker upp längs vägen och plötsligt sitter man med ett husprojekt man inte vet hur man ska få ihop ekonomiskt
  Läs mer
 • Utedass – inne att vara ute
  Utedass – inne att vara ute
  Idag är det självklart för de flesta att ha en toalett i sin bostad. När behoven trycker på går man dit och spolar sedan ut alla bevis med vatten genom avloppsledningar. Men för bara hundra år sedan var det inte alls givet att ha en vattenklosett i boningshuset, och ytterligare några decennier bakåt var toa liktydigt med torrklosett i ett eget hus, ett så kallat utedass.
  Läs mer
 • Ett hus för bilen
  Ett hus för bilen
  Ett bostadshus är ett hus för människor att bo i, en lekstuga är till för människors lek. Ett garage däremot är ett hus för bilar, eller möjligen motorcyklar eller gräsklippare, men åtminstone främst för fordon och inte för folk.
  Läs mer
 • Fördelarna med byggsats
  Fördelarna med byggsats
  Det är en sak att köpa Ikeamöbler, men vågar man verkligen köpa ett helt hus i byggsats?Det är ju stor skillnad på en bokhylla och en byggnad som ett Attefallshus, friggebod, förråd, fritidshus, bastu, garage, carport, lusthus, paviljong eller ens ett så obetydligt litet hus som ett utedass eller lekstuga. Det korta svaret är ja. Här kommer ett mer utförligt svar och anledningar.
  Läs mer
 • Bygga attefallshus
  Bygga attefallshus
  Att bygga ett attefallshus i sin trädgård kan vara ett smart sätt att få en extra inkomst, ett första boende för tonåringen som vill flytta hemifrån eller en gäststuga när släkt och vänner kommer på besök. Det finns tusen skäl att vilja ha mer utrymme och dessutom är det enklare än man skulle kunna tro att bygga attefallshus.
  Läs mer
 • Badtunna – ett eget spa på tomten
  Badtunna – ett eget spa på tomten
  Ordet spa kommer från den belgiska orten Spa som med sina varma, mineralhaltiga källor blev en kurort redan på 1300-talet. Ett spa är en kuranstalt, ett ställe där man med hjälp av varma bad kan få behandling mot krämpor. Numera används etiketten för många hotell och andra semesterinrättningar eftersom spakonceptet är populärt. Vi stressar så mycket i vår vardag, på jobbet och för att få livspusslet att gå ihop med hämtning av barn, hushållsarbete och andra åtaganden att vi gärna vill ta det lugnt och njuta när vi är lediga. Vi behöver inte fler intryck, vi behöver lugn och ro, njutning och vila.
  Läs mer
 • Bastubad är hälsobad
  Bastubad är hälsobad
  Att bada bastu har människan gjort sedan urminnes tider. Inte minst på hösten och vintern är det skönt att krypa in i en varm bastu, oavsett om den är eluppvärmd eller vedeldad. Men bastu är inte bara behagligt utan faktiskt rena hälsokuren. Undersökningar visar att regelbundet bastande stärker immunförsvaret, minskar risken för hjärt-kärl-sjukdomar, sänker blodtrycket och kolesterolhalten, minskar spänningshuvudvärk och nedstämdhet, samt ger kroppen en detoxeffekt. Man blir alltså inte bara ren på utsidan utan också invärtes.
  Läs mer
 • Lusthus – inne fast ute
  Lusthus – inne fast ute
  Lusthus är ofta sex- eller åttkantiga, men ger ett intryck av att vara nästan runda. Med sina stora fönster är det viktigt var man placerar byggnaden för här är utsikten i centrum. Just fönstren är en central detalj på lusthusen. Med fönster åt alla håll känns det nästan som att befinna sig utomhus trots att man sitter i ett hus med både tak och väggar. Den stora skillnaden mot utomhus är att man slipper regn, blåst, kyla och insekter i lusthuset.
  Läs mer
 • Attefallshus – ett hus med många möjligheter
  Attefallshus – ett hus med många möjligheter
  Ett attefallshus på tomten har många människor drömt av, av många olika skäl. Det finns nämligen en rad olika anledningar att skaffa denna mångsidiga byggnad. Utrymme behövs alltid och genom att bygga ett attefallshus får man ytan utan att det befintliga boningshuset förvandlas till en byggarbetsplats. När det nya huset väl står där finns flera alternativ. 
  Läs mer
 • Måla Fasad – Tips på hur du målar ditt trähus
  Måla Fasad – Tips på hur du målar ditt trähus
  När man tänker på husbyggande är det nog i första hand byggprocessen man ser framför sig. Men faktum är att måla fasaden på rätt sätt är minst lika viktigt. Obehandlat trä bryts ned på nolltid, får sprickbildning och blir grått. Den största boven i dramat är varken regn eller snö utan solens UV-strålar när du ska måla om ditt hus. Det berättar Stefan Wahlberg, teknisk konsulent på AkzoNobel, färgkoncernen med välkända varumärken som Nordsjö, Cuprinol och Hammerite. 
  Läs mer
 • Vägen till ett bra fundament
  Vägen till ett bra fundament
  Man brukar säga att allt bra skapas från grunden. Och detta stämmer i de flesta fall, i synnerhet när man talar om byggbranschen. Här blir nämligen genvägar mer ofta än sällan senvägar. Det allra första praktiska steget vid alla byggnationer är såklart fundamentet som byggnaden ska vila på. Detta är något som alla stora byggföretag väl känner till men också något som alla byggsugna privatpersoner bör vara medvetna om.  
  Läs mer
 • Montering av kamin och skorsten för Polhus Vedpaket (Harvia 20 Pro)
  Montering av kamin och skorsten för Polhus Vedpaket (Harvia 20 Pro)
  Här följer en förenklad instruktion av kamin- och skorstensmontering för Harvia Vedpaket.
  Läs mer
 • Attefallshus 30 kvm - ser ut att bli verklighet snart
  Attefallshus 30 kvm - ser ut att bli verklighet snart
  2014 beslutade riksdagen om så kallade attefallshus, en komplementbyggnad på maximalt 25 kvadratmeter som får byggas utan bygglov. Huset döptes efter dåvarande bostadsministern Stefan Attefall och var en utveckling av företrädaren Birgit Friggebos friggebod. 
  Läs mer
 • Inspiration lekstuga
  Inspiration lekstuga
  Letar du efter en fin lekstuga till barnen men vet inte vilken du ska välja?
  Läs mer
 • Det här är U-värde
  Det här är U-värde
  U-värde är ett sådant där begrepp det pratas om bland förståsigpåare, men vad betyder det och hur stor roll spelar det? Det ska vi ta reda på nu.
  Läs mer
 • Regler friggebodar- detta gäller för friggebodar
  Regler friggebodar- detta gäller för friggebodar
  En friggebod är en komplementbyggnad på max 15 kvm. Kräver friggebod bygglov? Nej, den kräver inget bygglov, men är ändå inte helt regelbefriad.
  Läs mer
 • Smart inredning
  Smart inredning
  De flesta som någon gång varit inne i en husvagn eller husbil har slagits av hur smart uttänkt allt är. Varje yta är optimalt planerad, överallt finns förvaringsutrymmen och många möbler har multipla funktioner. Sittplatserna har förvaring under sitsarna, ett bord går att sänka ner så att det tillsammans med soffan bredvid bildar en säng, verktyg, hinkar och dunkar är hopfällbara för att ta så lite plats som möjligt när de inte används. Ingenting är lämnat åt slumpen!
  Läs mer
 • Dörrjustering - hur du riktar våra dörrar
  Dörrjustering - hur du riktar våra dörrar
  Manual för justering av dörrar
  Läs mer
 • Att leva och bo i "Tiny Houses"
  Att leva och bo i "Tiny Houses"
  Mikrobostäder är en trend som vuxit sig allt starkare i hela världen. Därav den engelska rubriken, eftersom det inte finns någon riktigt bra svensk översättning. I USA, Tiny house-rörelsens hemland, räknas alla hus under 500 kvadratfot (46,5 kvadratmeter) som små hus, men många bor betydligt mindre än så.
  Läs mer
 • Uppgradera ditt attefallshus 25 kvm med utvändig isolering
  Uppgradera ditt attefallshus 25 kvm med utvändig isolering
  Den nya lagen för attefallshus trädde i kraft den 1 mars 2020. Det gör det möjligt att bygga ett komplementbostadshus på 30 kvm utan att ansöka om bygglov. Även du som redan har ett attefallshus kan dra nytta av de nya reglerna. Uppgradera ditt 25 kvm attefallshus till komplementbostad genom att isolera det utvändigt!
  Läs mer
 • Attefallshus, det yteffektiva valet
  Attefallshus, det yteffektiva valet
  När man ser reportage om människor som bor i attefallshus slås man av hur effektivt allting är. Var sak har sin bestämda plats och trots att huset är litet känns det varken trångt eller hoptryckt. Nyckeln är att varje yta är smart planerad. 
  Läs mer
 • Hitta rätt uppvärmningsmetod
  Hitta rätt uppvärmningsmetod
  Även om man inte har för avsikt att värma upp och använda sin friggebod eller sitt Attefallshus under den kalla delen av året bör man installera någon slags frostvakt ifall man dragit in vatten och inte vill tömma hela systemet varje år
  Läs mer
 • Attefallshus som uthyrningsobjekt
  Attefallshus som uthyrningsobjekt
  Det finns många skäl till att vilja skaffa sig ett Attefallshus. Det vanligaste är kanske att man behöver extra utrymme, men hur detta behov ser ut skiljer sig åt.
  Läs mer
 • Attefallshus regler
  Attefallshus regler
  Attefallshus är en populär lösning för de som vill skapa extra utrymme på sin tomt, oavsett om det är för gäster, arbetsrum, eller något annat ändamål. Men vilka regler gäller egentligen för att bygga ett Attefallshus? I den här artikeln kommer vi att titta närmare på Attefallshus regler och ge dig värdefull information för att komma igång.
  Läs mer
 • Bygga bastu
  Bygga bastu
  Denna artikel guidar dig genom hela processen av att bygga en bastu utomhus, från kostnader och isolering till val av bastuaggregat, panel och bastuinredning.Innehåll
  Läs mer
 • Attefallshusets historia och framtid
  Attefallshusets historia och framtid
  Attefallshus är numera en etablerade hustyp, men faktiskt var det först i december 2013 som Boverket presenterade attefallshuset i en rapport. Idén var att man utan alltför mycket administration skulle få slå upp ett hus på upp till 25 kvadratmeter. Namnet kom från Sveriges dåvarande bostadsminister Stefan Attefall och det var tänkt att dessa hus skulle råda bot på bostadsbristen. De som hade en stor tomt skulle kunna slå upp ett attefallshus och hyra ut det till en bostadslös. Mycket enklare än att stycka av tomten. Då kan man ju heller inte ändra sig och behålla det nya huset själv.
  Läs mer
 • Bygglov växthus
  Bygglov växthus
  När du bygger ett fristående växthus behöver du i regel inget bygglov. Du kan helt enkelt bygga ditt växthus enligt samma regler som för friggebodar. Tänk på att väggfasta växthus oftast kräver att bygget anmäls till kommunen och att du får ett startbesked, kontrollera därför alltid med din kommun vad som gäller på din tomt.
  Läs mer
 • Så bygger du ditt orangeri
  Så bygger du ditt orangeri
  Har du funderat på att bygga ett orangeri? I så fall – gör det! Livet är alldeles för kort för att gå omkring och drömma om sånt som ganska enkelt går att förverkliga. Köp det i byggsats från Polhus så blir det billigare än att köpa färdigt, men går mycket snabbare än att bygga det från grunden. Det bästa av två världar, helt enkelt.
  Läs mer
 • Bygga lekstuga - tips
  Bygga lekstuga - tips
  Att bygga en lekstuga är ett projekt många har på att-göra-listan. Kanske är det en dröm för barnen mer än för föräldrarna, men det finns fördelar för hela familjen att barnen får ett krypin på den egna tomten, på lagom avstånd för att få vara för sig själva, men tillräckligt nära för föräldrarna att kunna hålla koll. 
  Läs mer
 • Väggväxthus
  Väggväxthus
  Ett väggväxthus är en “smart” variant av ett växthus som tar mindre plats på tomten och som dessutom tar del av värmen som väggen från bostadshuset avger. På så sätt hålls väggväxthuset fritt från frost på ett naturligt sätt och dina växter mår bättre i en varmare miljö i växthuset. Genom att värmas upp av både sol och värme från väggen kan du förlänga odlingssäsongen för dina växter och blommor.
  Läs mer
 • Förläng lekstugans livslängd
  Förläng lekstugans livslängd
  Alla föräldrar är överens om att barn växer upp fort. Plötsligt har de flyttat hemifrån och skaffat egna familjer medan föräldrarna undrar hur det gick till. För själva har de ju knappt åldrats under de tjugo år som gått.
  Läs mer
 • Lusthus, ett rum att titta ut ur
  Lusthus, ett rum att titta ut ur
  Man ska inte slarva med inredningen av ett lusthus, men ännu viktigare är placeringen. Lusthusets skönhet är i första hand förknippat med utsikten. Tänk på ett lusthus du besökt. Kommer du ihåg hur det såg ut är det nog främst utsidan, men ännu troligare kommer du ihåg vad man såg när man tittade ut genom fönstren. Alla kan inte ställa lusthuset vid strandkanten av en vacker sjö eller har ett berg med milsvid utsikt på sina ägor, men något finns där.
  Läs mer
 • Bastustugor, mer än bara trä
  Bastustugor, mer än bara trä
  Trä är ett fantastiskt byggmaterial, eller rättare sagt många. Alla träslag har olika utseenden och egenskaper. När man bygger bastu är det viktigt att välja rätt trä, som både tål värme och känns svalt mot huden. Bastuträ ska inte dra åt sig för mycket värme.
  Läs mer